Tort “Cornet de inghetată”,mereu pe placul celor mici

167

Ingrediente:   un blat de tort cu cacao(sau simplu, cumparat din comert), 500ml friscă bătută, 250 gr de mascarpone, 250 gr de ciocolată de menaj, 6 cornete inghetată, 100 gr de cacao, 150 gr de inghetată de vanilie si 150 gr de inghetată de cacao. 

Ingrediente pentru sirop: 250 ml apă, 150 gr zahăr, 25 ml de esentă de rom, 1 pliculet de zahăr vanilat.

Mod de preparare: Prepararea siropului : Zahărul se pune la fiert impreună cu apa timp de 3 min, pana se topeste. Se adaugă vanilia si se lasă să se răcescă complet. După răcire adăugăm esenta de rom si se amestecă bine. Ciocolata se topeste la bain marie si se lasă la răcit. Cornetele de inghetată se taie pe jumătate cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Blatul de tort (puteti cumpăra blatul de tort cu cacao din comert), se taie in jumătate sau in 3 după dorinta fiecăruia. Frisca batuta se amestecă cu mascarpone pană se obtine o cremă fină. Se asează pe un platou prima foaie si se insiropează, se intinde un strat de friscă, deasupra se intinde sosul obtinut prin topirea si răcirea ciocolatei, iarăsi un strat de blat insiropat si tot asa pană se termină ingredientele.

Tortul se imbracă in friscă, se pudrează cu cacao, iar pe margini se fixează jumătătile de cornet, pe care ulterior le vom umple cu inghetată de vanilie si de cacao. Inghetata trebuie tinută la temperatura camerei, pentru a fi folosită mai usor la decorat. Se dă la rece circa o oră inainte de a fi consumat. Pentru cei care nu iubesc frisca, aceasta poate fi inlocuită cu orice tip de cremă.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Comenteaza prin Facebook