Tort Cornet de inghetată

2136

Ingrediente:   un blat de tort cu cacao(sau simplu, cumparat din comert), 500ml friscă bătută, 250 gr de mascarpone, 250 gr de ciocolată alba de menaj, 6 cornete inghetată, 100 gr de cacao, 150 gr de inghetată de vanilie si 150 gr de inghetată de cacao, 200 g gem de fructe de padure sau dulceta

Ingrediente pentru sirop: 250 ml apă, 150 gr zahăr, 25 ml de esentă de rom, 1 pliculet de zahăr vanilat.

Mod de preparare

Prepararea siropului : Zahărul si zaharul vanilat se pune la fiert impreună cu apa timp de 2-3 min, pana se topeste. Se adaugă esenta de rom si se lasă să se răcescă complet. 

Blatul de tort (puteti cumpăra blatul de tort cu cacao din comert), se taie cu ajutorul unui cutit in 4 foi egale. Frisca se mixeaz apana se intareste,apoi se adauga crema mascarpone si se continua mixarea pana se omogenizeaza. Se topeste ciocolata la bain marie si se lasa la sa racoreasca apoi se adauga rece peste crema de frisca cu mascarpone. Se asează pe un platou prima foaie de blat si se insiropează, se intinde un strat de gem de fructe sau dulceata si apoi un strat de crema. Se continua procedura bllat,insiropat,gem si crema pana se termina ingredientele. Crema ramasa se imbraca tortul cu ea. Cornetele de inghetată se taie pe jumătate cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Pe marginile tortului  se fixează jumătătile de cornet, pe care ulterior le vom umple cu inghetată de vanilie si de cacao. Inghetata trebuie tinută la temperatura camerei, pentru a fi folosită mai usor la decorat. Se dă la rece circa o oră inainte de a fi consumat. Pentru cei care nu iubesc frisca, aceasta poate fi inlocuită cu orice tip de cremă.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!