Tort de biscuiti cu jeleu de fructe, cremă de vanilie si glazură de ciocolată

3035

Ingrediente pentru blat :400 gr biscuiti simpli

Ingrediente pentru jeleul de fructe : 100 gr mure, 100 gr zmeură, 50 g afine, 3 linguri zahăr, 3 lingurite amidon, o fiolă esentă de vanilie

Ingrediente pentru crema de vanilie:  2 gălbenusuri, 500 ml lapte, 3 linguri zahăr, 4 linguri făină, un varf lingurită sare, 100 gr unt, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 lingurită esentă de vanilie   

Ingrediente pentru glazură : 250 gr ciocolată cu lapte(tabletă de menaj ),  3 linguri de ulei

Mai avem nevoie de :   100 ml friscă pentru ornat si 100g mure proaspete (au orice alt fruct doriti)

Mod de preparare: Pregararea jeleului de fructe. Se pun fructele intr-un mixer cu 2 linguri de apă si se mixează circa 10-20 secunde. Compozitia de frcute se strecoară printr-o sită pentru a elimina  samburii. In sucul strecurat se adaugă zahărul, esenta de vanilie si se pune compozitia la fiert pe foc mic pană se topeste zahărul. Amidonul se amestecă cu putină  apă, se ia  2-3 linguri din cantitatea caldă de suc de fructe, se amestecă, apoi se toarnă  peste sucul fructe pus la fiert si se amestecă  pană se ingroasă. Se va obtine un jeleu mai grosut. Se ia oala de pe foc si se lasă să se răcorească putin.  Se ia o formă rotundă de tort, cu peretii detasabili, cu diamentrul de 24 cm. Biscuitii se sfaramă in bucătele mai mari sau mai mici după preferintă si se pun in forma de tort. Se toarnă jeleul peste blatul de biscuiti si se nivelează bine, apăsand usor cu o lingură să pătrundă bine jeleul printre biscuiti. Se dă forma la frigider pană se intăreste jeleul.

Prepararea cremei. Intr-un bol se bate gălbenusurile cu sarea si zahărul . Se diluează compozitia cu putin lapte, se adaugă făina si se amestecă cu restul de lapte,  apoi se pune vasul pe foc. Se fierbe crema la foc mediu, mestecand continuu, pană se ingroasă . Inainte de stingerea focului, se adaugă esenta si se ia oala de pe foc. Untul se mixează cu zahărul vanilat pană devine spumos,  se amestecă cu crema răcită si se mixeză pană se obtine o cremă fină.

Se scoate blatul de biscuiti din frigider, se intinde uniform crema de vanilie, apoi se dă la rece circa 20 de minute.

Prepararea glazurii de ciocolată. Se rupe ciocolata bucătele si se pune la bain marie amestecată cu 3 linguri de ulei (astfel cand se va răcori nu va deveni casantă si va putea fi tăiată usor),  apoi se amestecă bine pană se topeste. Se lasă să se răcorească putin, se scoate tortul de la rece si se toarnă glazura, apoi se dă la rece. Pană sa fie servit tortul se decorează cu aveline din friscă si mure (sau orice alt fruct doriti).

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!