Tartă fără coacere cu iaurt si zmeură

297

Ingrediente pentru blat:200 g biscuiti graham măruntiti, 150 g unt, 2 linguri zahăr, un pliculet zahăr vanilat
Ingrediente pentru cremă :500 g iaurt cremos de vacă cu cat mai multa grasime, 50g căpsuni proaspete sau din compot, 50g zmeura proaspata sau din compot, 500 g friscă lichidă, 2 linguri zahăr, 2 plicuri de gelatină

Nota: puteti folosi cam orice sortiment de iaurt doriti inclusiv cu fructe, puteti folosi si o tavă normală dacă nu aveti formă pentru tartă

Mod de preparare

Biscuitii măruntiti fin se  amestecă cu untul topit, se adaugă  zahărul, zahărul vanilat si se amestecă pana se obtine un  aluat sfăramicios.

Compozitia obtinută se intinde intr-o formă pentru tartă cu diametrul de 28 cm, tapetată cu folie celofan,  si se presează usor cu dosul unei linguri. Forma se dă la rece pană se pregăteste crema.

Intr-un bol se mixează frisca (puteti opri deoparte 4 linguri de friscă pentru ornat). In compozitie se adaugă iaurtul , căpsunile si zmeura zdrobite in prealabil in robotul de bucătărie si zahărul.

Gelatina se hidratează in 7 linguri de apă si se pune la bain marie, amestecand usor, pană se incălzeste si vedem ca se dizolvă/ lichefiază (atentie,  nu se fierbe), apoi se amestecă cu 3 linguri din compozitia de iaurt, urmand a fi adaugată usor in toata crema. Se omogenizează bine.

Se scoate forma de tarta cu blatul de la frigider si se intinde crema, uniform. Se dă la frigider pentru 2-3 ore, se ornează cu friscă si fructe de pădure, după care se portionează .

 Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Comenteaza prin Facebook