Tartă fără coacere cu iaurt si zmeură

888

Ingrediente pentru blat: 200 g biscuiti graham măruntiti, 150 g unt, 2 linguri zahăr, un pliculet zahăr vanilat
Ingrediente pentru cremă : 500 g iaurt cremos de vacă cu cat mai multa grasime, 50g căpsuni proaspete sau din compot, 50g zmeura proaspata sau din compot, 500 g friscă lichidă, 2 linguri zahăr, 2 plicuri de gelatină

Nota: puteti folosi cam orice sortiment de iaurt doriti inclusiv cu fructe, puteti folosi si o tavă normală dacă nu aveti formă pentru tartă

Mod de preparare: Biscuitii măruntiti fin se  amestecă cu untul topit, se adaugă  zahărul, zahărul vanilat si se amestecă pana se obtine un  aluat sfăramicios. 

Compozitia obtinută se intinde intr-o formă pentru tartă cu diametrul de 28 cm, tapetată cu folie celofan,  si se presează usor cu dosul unei linguri. Forma se dă la rece pană se pregăteste crema.

Intr-un bol se mixează frisca (puteti opri deoparte 4 linguri de friscă pentru ornat). In compozitie se adaugă iaurtul , căpsunile si zmeura zdrobite in prealabil in robotul de bucătărie si zahărul.

Gelatina se hidratează in 7 linguri de apă si se pune la bain marie, amestecand usor, pană se incălzeste si vedem ca se dizolvă/ lichefiază (atentie,  nu se fierbe), apoi se amestecă cu 3 linguri din compozitia de iaurt, urmand a fi adaugată usor in toata crema. Se omogenizează bine.

Se scoate forma de tarta cu blatul de la frigider si se intinde crema, uniform. Se dă la frigider pentru 2-3 ore, se ornează cu friscă si fructe de pădure, după care se portionează .

 Vă dorim poftă bună si spor la gătit!