Prăjitură fără coacere cu iaurt si zmeură

3040

Ingrediente pentru blat: 280 g biscuiti graham măruntiti, 150 g unt cu 82% grasime, 2 linguri zahăr, un pliculet zahăr vanilat
Ingrediente pentru cremă : 500 g iaurt cremos de vacă cu cat mai multa grasime, 50g afine proaspete, 50g zmeura proaspata , 500 g friscă lichidă, 2 linguri zahăr, 2 plicuri de gelatină

Nota: puteti folosi cam orice sortiment de iaurt doriti inclusiv cu fructe, puteti folosi si o tavă normală dacă nu aveti formă pentru tort

Mod de preparare: Biscuitii măruntiti fin se  amestecă cu untul topit si racit, se adaugă  zahărul, zahărul vanilat si se amestecă pana se obtine un  aluat sfăramicios. 

Compozitia obtinută se pune intr-o formă pentru tort cu diametrul de 28 cm, tapetată cu folie celofan,  si se presează usor cu dosul unei linguri. Forma se dă la rece pană se pregăteste crema.

Intr-un bol se mixează frisca (puteti opri deoparte 4 linguri de friscă pentru ornat). In compozitie se adaugă iaurtul amesecat afinele si zmeura facute piure in prealabil cu ajutorul robotului de bucătărie si zahărul.

Gelatina se hidratează in 7 linguri de apă si se pune la bain marie, amestecand usor, pană se incălzeste si vedem ca se dizolvă/ lichefiază (atentie,  nu se fierbe), apoi se amestecă cu 3 linguri din compozitia de iaurt, urmand a fi adaugată usor in toata crema. Se omogenizează bine.

Se scoate forma de forma cu blatul de la frigider si se intinde crema, uniform. Se dă la frigider pentru 2-3 ore, se ornează cu friscă si fructe de pădure, după care se portionează cu un cutiti cu lama lunga pe care il trecem prin apa dupa fiecare taiere .

 Vă dorim poftă bună si spor la gătit!