Salată de icre cu ceapă si gris, pufoasă si rapidă de preparat

24019

Ingrediente : 100 gr icre (de crap sau hering, proaspete sau sărate cum doriti), 100 gr gris,  300 ml ulei, o ceapă rosie(sau albă) tocată fin, zeama de la jumătate de lămaie, 2-3 linguri de apă minerală  

Mod de preparare Grişul se pune la  fiert până devine o pastă fină, aveţi grijă să nu-l faceţi cu cocoloaşe, apoi se lasă la răcit. Dacă folositi icrele proaspete, atunci trebuie să adăugati sare peste le,in functie de gustul fiecaruia, cat de sarate le doriti. Dacă folositi icre sărate cumparate din comert, acestea trebuie tinute in prealabil la desarat intr-un bol cu apă si peste ele puneti 2 felii de paine. Se tin in apa cam 3-4 ore inainte de a fi procesate. Se pune grisul fiert si racit, intr-un blender,apoi se adauga icrele  si se blenduiesc circa 2-3 minute. Grisul are rolul de a ingrosa salata. Daca nu doriti sa adugati gris,puteti adauga putin miez de paine inmuiat in lapte. După ce s-au pasat bine, se incorporează usor usor uleiul, zeama de lămaie si apa minerală si se continuă blenduirea pana se obtine consistenta dorita.

  Trebuie să aveţi putină  răbdare şi să turnaţi uleiul puţin câte puţin pentru a nu se tăia salata.  La final după  ce obtinem consistentă dorită a icrelor, mai tari sau mai cremoase, se adaugă ceapa tocată foarte mărunt, se decorează cu frunze de mărar sau măsline negre si se servesc reci.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!