Ruladă pufoasa cu buline de ciocolată

1856

Ingrediente pentru blatul( o tavă de 38×33 cm):  5 ouă mari, 125gr de zahăr, 100gr de făină, 1 plic de zahăr vanilat, 1 linguriță extract de vanilie, 1 praf de sare.

Ingrediente pentru crema de cacao:   4 ouă intregi, 200g zahar, vanilie (1 lingurită extract sau 1 plic zahăr vanilat), 1 varf de cutit sare, 50 g cacao, 300g unt cu 80% grăsime 

Ingrediente pentru  decor :  100g friscă, o ciocolată, 100g fulgi de ciocolată.

Mod de preparare : Ciocolata se topeste la bain-marie, cu o lingura de ulei si cu ajutorul unui pos, intr-o tavă tapetată cu hartie de copt se fac buline din loc in loc pană se umple tava cu buline.

Pentru prepararea blatului: Se sparg ouăle intregi  într-un bol, se adaugă sarea, zahărul,  zahărul vanilat si esenta. Se mixează la viteză mare timp de 4-5 minute, până se obține o compoziție care a crescut mult în volum. Se presară deasupra făina , cacaoa și se încorporează cu o spatulă în timp ce castronul se rotește ușor în sensul acelor de ceasornic, după fiecare nouă amestecare. Compoziția se toarnă peste buulinele de ciocolată, , se nivelează bine și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, circa 35 de minute până blatul trece testul scobitorii.

Cand este incă cald păstrandu-se hârtia de copt,  se rulează strâns blatul, până obținem un cilindru strâns. Se lasă să se răcească în această poziție și după ce e complet rece, se derulează, se portionează in fasii pe verticală.

Prepararea cremei de cacao. Se sparg ouăle intregi intr-un castron metalic si se amestecă cu zahărul, sarea si vanilia. Se cerne si cacaoa deasupra si se amestecă totul cu un tel. Dacă se formează cocoloase acestea se vor desface cand se mai ingroasă crema, prin batere cu telul. Bolul metalic cu cremă se asează circa 6-7 minute la bain-marie, ametecand continuu. Untul ca si bază de cremă trebuie sa fie la temperatura camerei. Se mixează untul vreo 2 minute pană devine spumos. Apoi se toarnă treptat din baza de cremă peste untul spumat, mixand scurt intre transe. Crema obtinută este foarte moale dar se intăreste prin răcire, circa 10-15 minute tinută  la frigider. Nu o lăsati mai mult pentru ca se intăreste prea tare si va trebui sa asteptati să redevină cremoasă.

 Peste fiecare foaie taiata se adaugă un strat de crema de cacao si se rulează, făcand mici rulade din fiecare bucată portionată. Se asează mini ruladele pe un platou in pozitia verticala si se ornează după imaginatia fiecăruia cu friscă si fructe.Veti obtine un desert rapid si aspectuos.

Nota.Rulada poate fi umpluta si cu crema de vanilie si rondele de banane.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!