Desert rapid cu iaurt, biscuiti, inghetata si fructe

2448

Ingrediente: 2 linguri zahăr pudră , 100 g căpsuni, 200 g zmeură , 100g afine, 50 g biscuiti, 100g iaurt grecesc cremos, lichior de migdale , 2 linguri, 130 g inghetată de vanilie 

Mod de preparare Se pun biscuitii intr-o pungă de plastic si se sfaramă cu sucitorul. Se zdrobesc jumatate din cantitatea de  zmeura si capsuni, apoi se trec printr-o sita. In piureul obtinut se adaugă  o lingură de zahăr pudră si se amesteca bine.  


Restul fructelor se pun in alt vas, si se presara deasupra o lingură de zahăr pudră, după care fructele se zdrobesc cu furculita. Se pune jumătate din cantitatea de iaurt intr-un vas,si peste el se incorporează lichiorul de migdale si biscuitii sfăramati. In cantitatea de iaurt rămasă, se incorporează fructele zdrobite , inghetata si 2 linguri de zmeură trecută prin sită. Se mixează compozitia circa 2-3 minute. 
Se toarnă jumătate din amestecul cu biscuiti in pahare  si se congelează o jumatate de oră.

Se scot paharele din congelator si se asează deasupra stratului cu biscuiti un strat de iaurt de fructe, piureul de fructe,iar iaurt,iar biscuiti si tot asa pana se termina ingredientele. Se dau paharele la congelator circa 1 ora, apoi se poate servi. Le puteti face si simple,un strat de biscuiti,un strat de iaurt cu fructe si piureul pus deasupra. Vă dorim poftă bună si spor la gătit!