Salam de biscuiti Raffaello

10993

Ingrediente : 400 g biscuiţi simpli, 400 ml lapte condensat, 200 g nucă de cocos, 100 g unt, 100 g zahăr, 2 foi napolitană, 40 g cacao, 120 ml apă, 15 ml esenţă de rom.

Mod de preparare : Intr-un bol se amestecă laptele condensat cu nuca de cocos. Se mărunţesc foile de napolitană şi se adăugă in compozitie. Se amestecă bine toate ingredientele si se pune compozitia  pe o folie alimentară, apoi se împachetează formând un rulou.
După formarea ruloului  se strange bine la capete şi se bagă  salamul la frigider .

Prepararea siropului. Intr-o cratită se pune apa, zahărul şi cacaua, apoi se pune oala pe foc si se amestecă până la dizolvarea zahărului. Se ia oala de pe foc se  adăugă untul şi esenţa de rom. Intr-un bol se sfaramă biscuitii si peste ei se toarnă siropul. Se amestecă bine,  apoi compozitia obtinută se pune pe o folie alimentară. Se presează şi se dă forma unui dreptunghi. Se scoate sulul de Raffaello de la frigider, se  îndepărtează folia alimentară şi se pune peste el compoziţia de salam de biscuiţi, apoi se rulează strans. Se strange bine la capete apoi se  dă la frigider pentru circa 2-3 ore, apoi se  poate tăia şi servi . 

Vă dorim poftă bună si spor la gătit !