Tiramisu rapid cu visine, un desert fin si aromat

Ingrediente pentru blat si crema : 250 g piscoturi pentru sampanie, 10 g de gelatina (foite), 170 g de unt, 170 g de zahar, 250 g de smantană, 250 g mascarpone, 300 ml friscă lichidă, 500 g de visine (visine congelate, din compot,confiate sau proaspete), o fiolă esentă de vanilie 

Ingrediente pentru insiropat :200 ml de cafea lichida, 3 linguri de zahăr, o fiola esenta de rom

Ingrediente pentru ornat  :50 g de cacao, 2-3 visine

Mod de preparare: Prepararea cremei. Intr-un bol cu  apă rece se pune la hidratat gelatina si se lasă aproximativ 10 minute. Frisca lichidă se mixează si se lasă la rece. Separat intr-un bol se pune untul tinut la temperatura camerei, se adaugă zahărul , esenta de vanilie,  si se mixează 2-3 minute pană cand se topeste zahărul si se obtine o cremă fină. Peste crema de unt se incorporează crema mascarpone si smantana. Gelatina inmuiată se scurge de apă si se topeste putin la bain-marin, apoi se incorporează in compozitia de unt si se omogenizează bine toate ingredientele. La final se adauga frisca batută , o parte din visine si se amestecă .
Prepararea siropului.Cafeaua se amesteca cu zaharul si esneta de rom.

Asamblarea prajiturii. Piscoturile se trec rapid prin cafea apoi se pun unul langa altul pe o tava.  Jumatate din compozitia de crema  se pune peste stratul de piscoturi, si se acoperă cu un alt strat de piscoturi insiropate, visine fară samburi si apoi se adaugă restul de cremă si se nivelează. După ce tortul cu fructe este gata, se ornează cu cacao si fructe după imaginatia  fiecăruia. Se tine tortul la frigider 2-3 ore apoi se poate portiona. 

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Comenteaza prin Facebook