Tiramisu rapid cu visine, un desert fin si aromat

4025

Ingrediente pentru baza  : 350 g piscoturi pentru sampanie

Ingrediente pentru crema: 10 g  gelatina (foite), 170 g de unt cu 80% grasime, 170 g de zahar, 250 g de smantană pentru frisca, 250 g mascarpone, 300 ml friscă lichidă, 500 g de visine (visine congelate, din compot,confiate sau proaspete), o fiolă esentă de vanilie 

Ingrediente pentru insiropat : 200 ml de cafea lichida, 3 linguri de zahăr, o fiola esenta de rom  

Ingrediente pentru ornat  : 50 g de cacao, 12-13 visine

Mod de preparare

Prepararea cremei. Intr-un bol cu  apă rece se pune la hidratat gelatina, se pune apa cat sa acopere putin foitele si se lasă aproximativ 10 minute. Frisca lichidă se mixează pana se intareste si se lasă la rece. Separat intr-un bol se pune untul tinut la temperatura camerei, se adaugă zahărul , esenta de vanilie,  si se mixează circa 2-3 minute pană cand se topeste zahărul si se obtine o cremă fină. Peste crema de unt se incorporează crema mascarpone si smantana. Gelatina inmuiată se scurge de apă si se incorporează in compozitie si se mixeaza circa 1 minut pana omogenizează bine toate ingredientele. La final se adauga frisca batută ,se amesteca,se adauga o parte din visine si se amestecă sa obtinem o crema perfect omogena.
Prepararea siropului.Cafeaua se amesteca cu zaharul si esenta de rom.

Asamblarea prajiturii. Piscoturile se trec rapid prin cafea apoi se pun unul langa altul pe o tava.  Jumatate din compozitia de crema  se pune peste stratul de piscoturi, si se acoperă cu un alt strat de piscoturi insiropate, visine fară samburi si apoi se adaugă restul de cremă si se nivelează. După ce tortul cu fructe este gata, se ornează cu cacao si fructe după imaginatia  fiecăruia. Se tine tortul la frigider 2-3 ore apoi se poate portiona. 

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!