Prăjitură Rudy cu branză dulce si cacao

9266

Ingrediente pentru aluat  : 400gr făină, 250gr unt la temperatura camerei (sau margarină), 150gr zahăr, 3 linguri  cacao, 3 gălbenusuri de ou, un pliculet praf de copt, 4-5 linguri smantană, o fiolă esentă de vanilie

Ingrediente pentru umplutură :  400gr branză dulce de vacă, un plic zahăr vanilat, 200gr zahăr, 2 gălbenusuri de ou, 2 linguri de gris, 3 albusuri de ou

Mod de preparare

Prepararea aluatului: Se mixează untul cu zahărul timp de 2 minute. Se adaugă gălbenusurile si se continuă mixarea pană ce sunt perfect incorporate. Se cerne făina amestecată cu  cacaoa si praful de copt si se amestecă pana obtinem un aluat omogen. Se adaugă smantana, esenta de vanilie si se frămantă cu mana pană obtineti o bilă de aluat bine legată. Se imparte aluatul in două bucăti egale. O bucată se păstrează la temperatura camerei, cealaltă se inveleste in folie alimentară si se dă la frigider pentru circa 30 de minute.

Prepararea umpluturii: se mixează branza cu zahărul si gălbenusurile pană devin o cremă. Se adaugă grisul si se amestecă cu o spatulă din lemn. Albusurile se mixează pană devin spumoase si tari, apoi se incorporează in crema de branză. O bucată din aluat se intinde in foaie mai grosută cu ajutorul unui sucitor.

Se  unge cu unt o tavă de 20 x 24 cm, se tapetează cu hartie de copt si se intinde o bucată de aluat pe fundul tăvii (il puteti intinde si aranja cu mana pe toată suprafata tăvii).

Se toarnă umplutura de branză peste foaia de aluat si se nivelează bine. A doua bilă de aluat se rade pe răzătoarea mare, si se distribuie egal pe toată suprafata prăjiturii.
Se dă prăjitura la copt in cuptorul preancălzit  la 180˚C pentru circa 35-40 minute. După ce este coaptă, se lasă să se răcească complet, se pudrează cu zahăr vanilat si se poate portiona.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!