Prăjitură rapidă cu prune

6270

Ingrediente pentru o tavă de 38×25 cm: 450 gr făină, o linguriţă rasă praf de copt, 5 ouă , un praf de sare, 200 gr zahăr, 200 ml ulei, zeama de la 1/2 de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, o lingură de extract de vanilie, 20 de prune dulci si tari, două linguri de pesmet alb, zahăr pudră

Mod de preparare .  Prunele se spală, se desfac în jumătăți, si se îndepărtează sâmburii. Se  separă ouăle gălbenușurile de albușuri. Separat se mixează albusurile cu un praf de sare pană devin o spumă tare. Se adăugă zahărul în ploaie, mixand in continuare, se adaugă și zeama de lămâie si se mixează până obțineți o spumă densă și lucioasă. Peste gălbenușuri se toarnă tot uleiul, și se mixează până se formează o cremă ca o maioneză. Peste această compozitie se adaugă esenta de vanilie, coaja de lămaie si albusurile. Se amestecă de jos in sus cu o spatulă pană se omogenizează perfect. Se amestecă făina cu praful de copt și se cerne peste compozitia de bezea si ouă.  Se amestecă cu o spatulă ridicând compoziția de pe fundul bolului către suprafață, rotind vasul după fiecare mișcare. Se va obține un aluat de pandișpan consistent. Intr-o tavă tapetată cu hartie de copt si unsă cu unt se toarnă compozitia de pandispan. Se nivelează aluatul in tavă. Jumătățile de prune se tăvălesc prin pesmet și se aranjează una langă alta deasupra aluatului, cu coaja în jos.

Se dă tava la copt, în cuptorul preîncălzit la 180˚C,  și se coace circa 35-40 de minute. După ce este coaptă se lasă să se răcească în tava în care s-a copt. Prăjitura se presară cu zahăr pudră și se servește calda sau rece.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit  !