Prăjitură „Papadie in două culori”cu cremă de vanilie

3713

Ingrediente pentru cele două blaturi: 10 ouă, 150g fulgi de cocos, 6 linguri de ulei,  250g zahăr, 10 linguri făină, 2 pliculețe praf de copt 100 g nucă măcinata, 3 linguri cacao, 400 ml lapte, un plic zahăr vanilat.

Ingrediente pentru cremă  :80g budincă  de vanilie, 250 g unt, 150g mascarpone, 80g zahăr

Ingrediente pentru decor  :90g ciocolată neagră. 

Mod de preparare. Prepararea blatului de cocos. Într-un bol se mixează 5 albușuri, până se spumează apoi se încorporează 125g zahăr și se mixează, până se obtine o spumă tare de consistența unei bezele. Se adaugă 5 linguri de făina amestecată cu praful de copt, 3 linguri de ulei, nuca de cocos și se amestecă cu o spatulă pană se omogenizează bine toate ingredientele.  Compoziția obținută se toarnă într-o tavă cu dimensiunea 30 x 20 cm tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, circa 15-20 minute. 

Prepararea blatului de cacao. Într-un bol se mixează 5 albușuri, până se spumează apoi se încorporează 125g zahăr și se mixează, până se obtine o spumă tare de consistența unei bezele. Se adaugă 5 linguri de  făina amestecată cu praful de copt, cacaoa, 3 linguri de ulei,  nuca măcinată și se amestecă cu o spatulă pană se omogenizează bine toate ingredientele . Compoziția obținută se toarnă într-o tavă cu dimensiunea 30 x 20 cm tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, circa 15-20 minute. 

Prepararea cremei. Într-un bol se mixează cele 10 gălbenușuri,  zahărul, zahărul vanilat și praful de budincă apoi se mixează, până obțineți o cremă densă. Peste compozitie se toarnă laptele și se pune crema la fiert  într-o cratiță la foc mic, amestecand continuu să nu se lipească, până capătă consistența unei budinci. După ce este suficient de groasă se dă deoparte si se lasă la răcit. Peste budincă se adaugă  untul la temperatura camerei, mascarponele si se mixează pană se obtine o cremă fină. 

Asamblarea prăjiturii. Pe un platou se pune blatul cu nucă de cocos, se intinde jumătate din cremă, se nivelează, apoi se  pune deasupra blatul din cacao și se acoperă cu crema rămasă. Se decorează toată suprafața prăjiturii cu ciocolată rasă și se dă prăjitura în frigider pentru o oră.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!