O rețetă inedită de chifle pufoase cu susan, umplutură de brânză si rosii cherry, ideale pentru micul dejun

1872

Ingrediente pentru aluat: 500 g făină , o lingură zahăr, o lingurită sare, 50 ml ulei, 350 ml lapte, 25 g drojdie proaspătă
Ingrediente pentru decor: Sos de soia cu miere, 250 g seminte de susan, 300 g branză rasă sau cascaval ras, 20 de rosii chery
Mod de preparare
Se amestecă drojdia cu putin lapte si se lasă circa 10 minute. Intr-un bol adanc se pune făina, sarea, restul de lapte căldut ( la temperatura camerei), zahărul si se adaugă maiaua de drojdie. Se frămantă toate ingredientele si treptat se adaugă uleiul. Se frămantă pană se obtine o coca elastică care nu se mai lipeste de marginile bolului. Aluatul obtinut se lasă la dospit acoperit cu un prosop de bucătărie circa o oră.    

După ce aluatul isi dublează volum il se portionăm in 9 părti egale. Pe blatul de lucru infăinat se pune cate o bucătică de aluat si se frămantă bine, apoi se formează cate o bilută. Se procedează similar cu toate celelalte bile de aluat . Se tapetează o tavă cu hartie de copt si se asează cu grijă bilutele in tavă. Biluta formată se intoarce cu partea de jos in sus astfel incat să aibă forma rotundă de chiflă.
Se trec chiflele prin sosul de soia cu miere, apoi prin semintele de susan si se asează intr-o tavă tapetată cu hartie de copt. Se aplatizează mijlocul chiflelor, se pune cate o lingură de branză rasă in golul format si se acoperă cu o jumătate de rosie cherry. Le puteti lăsa si simple fără umplutură.


Chiflele decorate se mai lasă in tavă circa 10 minute la odihnit. Se coc in cuptorul incălzit la 180° C , circa 20-25 de, minute pană se rumenesc frumos. Sunt ideale pentru micul dejun, sau pentru sandwichuri.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!