Prăjitură MOZAIC

11437

 Ingrediente  pentru blat : 120 gr făină, 120 gr zahăr, 120 gr  fructe confiate sau fructe congelate, 120 gr  nucă prăjită, 200 gr rahat, 7 albuşuri, un pliculeţ praf de copt, 1 praf sare

Ingrediente pentru cremă  : 7 gălbenuşuri, 150 gr  zahăr, 250 gr unt la temperatura camerei, 1 linguriţă extract de vanilie

Alte ingrediente  : 2 foi de napolitană

Mod de preparare

Prepararea blatului. Se mixează  albuşurile cu un praf de sare pană devin spumoase. Treptat se adaugă zahărul şi se  mixează până se obţine o bezea tare şi lucioasă . Făina se amestecă cu praful de copt si se adaugă peste compozitia de bezea, apoi se amestecă usor cu miscări de sus in jos.
Rahatul se toacă mărunt si se adaugă in compozitie, apoi se adaugă pe rand  nuca prăjită şi fructele confiate , apoi se amestecă bine să se omogenizeze perfect toate ingredientele . Compoziţia obtinută se toarnă intr-o tavă  cu dimensiunea 20×30 cm,  unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt . Se da tava la copt pentru circa 25-30 de minute in cuptorul preîncins la 180˚ C . După ce blatul este copt se scoate tava din cuptor si se lasă blatul să se răcească .


Prepararea cremeiIntr-un bol metalic se mixează gălbenuşurile cu zahărul până devin albe si cremoase . Se pune la fiert o oală cu apă si cand incepe să fiarbă se pune bolul metalic deasupra oalei, apoi se amestecă continuu până se îngroaşă crema . Cand este suficient de ingrosată se ia compoziţia şi se lăsă deoparte să se răcească .
Untul se mixează circa  2-3 minute, apoi se  adaugă câte o lingură din compoziţia de ouă, esenta de vanilie si se mixează pană se obtine o cremă fină.  

Asamblarea prăjiturii: Pe un platou intins se pune o foaie de napolitană , se aşează jumătate din compozitia de  cremă , se nivelează uniform pe toată suprafaţa foii de napolitană, apoi se pune blatul .

Crema rămasă se distribuie pe toată suprafaţa blatului , apoi se acoperă cu a doua foaie de napolitană .

 Prăjitura se tine la frigider pentru aproximativ 2 ore după care poate fi tăiată .

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!