Prăjitură Kinder pingui

923

Ingrediente pentru blat  :   5 ouă, 100 g zahăr, 50 g ulei, 50 g lapte, 90 g făină, 40 g cacao neagră, 5 g praf de copt, 1 praf de sare.

Ingrediente pentru cremă  : 130 ml lapte, 1 linguriţă amidon, 5 g gelatină, 30 ml apă rece, 120 g mascarpone, 120 g lapte condensat, 200 ml smântână pentru frişcă, extract de vanilie, 2 linguri miere .

Ingrediente pentru glazură  : 120 g ciocolată, 80 ml smantană pentru friscă, o lingură de unt,  un praf sare

Mod de preparare . Prepararea blatului.Se separă ouăle, albusurile de gălbenusuri. Albuşurile se mixează cu un praf de sare şi o lingură de zahăr până se transformă într-o spumă densă. Separat se mixează gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul, se adăugă laptele şi uleiul şi se omogenizează bine toate ingredientele. Făina  amestecată cu praful de copt şi cacaua se cerne peste gălbenuşuri. Se amestecă cu o spatulă, si se încorporează spuma de albuş. Compoziţia obtinută se toarna într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu dimensiunea de 25x30cm şi se coace la 180˚, circa 10-15 minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa blatul să se răcească pe un grătar. Când este răcit se taie în jumătate pe lungime .

Prepararea cremei. Gelatina se pune în apă rece şi se lăsă să se hidrateze circa 10 minute. Se amestecă amidonul cu laptele şi se punem vasul pe foc, amestecând continuu până se îngroașă puţin. Cand este putin ingrosată se ia de pe foc şi se punem gelatină hidratată, apoi se lăsă să se răcească. Se bate smântână pentru frişcă până se obţine consistenţa dorită. Într-un bol se pune crema de lapte răcită, laptele condensat, brânza mascarpone şi mierea, si se mixeaza până se omogenizează, apoi se încorporeaza frişcă bătută. Se lasă la rece circa 10-15 minute.

Prepararea glazurii. Se incălzeste smantana pentru friscă la foc mediu pană cand este aproape să dea in clocot. Se toarnă peste ciocolata ruptă mărunt, si se amestecă pană se dizolavă toata ciocolata, apoi se adaugă untul la temperatura camerei.

Asamblarea prăjiturii. Se punem crema peste jumătate de blat, se nivelează bine, apoi se acoperă cu cealaltă jumătate şi cu glazura si se dă la rece circa 1-2 ore.   Se taie în felii după ce s-a întărit crema. Se poate glazura cu ciocolată, sau se poate lăsa simplă după dorinta fiecăruia. Vă dorim poftă bună si spor la gătit!