Prăjitură delicioasa cu blat de cacao si cremă de mascarpone si caramel

178

Ingrediente pentru blat :un praf de sare, 6 ouă, două plicuri de zahăr vanilat, 250gr zahăr, 120gr făină, 70gr de griș, 100gr unt cu 80% grăsime, un plic de praf de copt, 100ml ulei, 55gr de cacao, 150ml lapte.

Ingrediente pentru crema de marscarpone și caramel  😮 fiola esentă de vanilie, 250gr brânză mascarpone, 300gr  cremă caramel, 250gr de smântână pentru frișcă 

Mod de preparare  :Prepararea blatului. Se separă ouăle, gălbenușurile de albușuri si se pun in  două boluri încăpătoare. Se adaugă sare peste gălbenușuri, zahărul vanilat, 1/2 din cantitatea totală de zahăr și se mixeaza până cresc în volum și se obține o cremă densă. Se topeste untul si se adaugă  uleiul, apoi untul topit în fir subțire, ca la maioneză, si se mixează până se încorporează complet în crema de gălbenușuri. Peste crema de gălbenușuri se cerne făina amestecată cu praful de copt și cacaoa, se adaugă grisul si se omogenizează bine. Se adaugă laptele și se mixează totul la viteză mică.

Albușurile se mixează pană devin o  spumă tare, se adaugă zahărul rămas, si se mixează pană  ce zahărul se dizolvă complet și se obține o bezea fermă. Se adaugă albusurile peste compoziția de cacao, și se încorporează cu mișcări de jos în sus, pentru a obține o compoziție spumoasă. Se împarte compoziția în mod egal. Se tapetează 2 tăvi cu dimensiunea 42×35 cm, cu hârtie de copt. Se toarnă compozitia si se dau tăvile la copt in cuptorul preancălzit la 180˚, și se coace circa  15-20 minute. Puteți să coaceți ambele foi deodată, dacă nu, se vor coace pe rând. După ce s-au copt se scot din cuptor si se  lasă să se răcească .

Prepararea cremei. Se amestecă brânza mascarpone cu crema de caramel. Separat, se mixează smântâna pentru frișcă (atenție, smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece, altfel nu se bate), până se întărește bine. Se adaugă peste amestecul de mascarpone și cremă caramel,  cantitatea de frișcă, esenta de vanilie și se amestecă cu o spatulă.

Asamblarea prăjiturii. Blaturile se impart fiecare în trei părți egale, tăindu-le cu un cuțit lat pe latura mai lungă. Se alege o foaie pentru bază, se va pune o parte  din cremă și se nivelează, apoi se acoperă cu următoarea foaie, apăsăm ușor cu varful degetelor, si se repetă procedeul până epuizam cele 3 straturi de blat si cremă. Deasupra ultimei foi se pune restul de cremă si se nivelează bine. Prăjitura  se tine la frigider peste noapte, a doua zi se poate portiona si servi.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Comenteaza prin Facebook