Prăjitură cu jeleu in 3 culori, un desert spectaculos si gustos, vedeta oricărei petreceri

3525

Ingrediente: 3 pachetele de gelatină fără aromă de 10 g de la dr.Oetker, 400 grame lapte condensat, 2 căni jeleu cu aromă de cirese, 2 căni jeleu cu aromă de măr verde sau mentă, 150 ml friscă, frunze de mentă, o pungă bomboane jeluri  rosii sau fructe confiate 

Mod de preparare: In  realizarea acestei prajituri colorate se vor folosi trei feluri de jeleu care se vor turna in straturi suprapuse intr-o tava cu forma dreptunghiulara 27 x 18 cm.

Pentru inceput se unge tava cu ulei sau unt si apoi  se sterge surplusul cu un servet de hartie sa ramana doar un strat subtire de ulei sau unt ce va impiedica lipirea straturilor prajiturii fara sa ii afecteze gustul.

Pentru prepararea stratului alb, se toarna doua pachetele de gelatina in jumatate de cana de apa rece.  Se lasa la inmuiat pentru cateva minute si se adauga peste o cana de apa fierbinte si 400 gr  lapte condensat. Se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Din cantitatile date se va obtine aproximatic 3 cani de lichid care se va lasa la racorit.

Pentru gelatina rosie, se amesteca jumatate de pachetel de gelatina cu ¼ cana de apa rece intr-un bol. Se lasa sa se inmoaie circa doua minute apoi se adauga cele doua cani de jeleu de cirese  si o cana de apa fierbinte . Se amesteca pana se dizolva bine toate ingredientele pana  se obtine o compozitie omogena.  Se va proceda similar si pentru a obtine stratul verde cu aroma de mar verde sau menta.

Asamblarea prajiturii

Se toarna jumatate din compozitia alba in tava si se lasa circa 20 de minute la frigider pentru a se intari. Dupa ce s- a intarit se toarna peste stratul alb 1/3 din compozitia verde si se da din nou tava al frigider pentru a se intari. Se scoate si se toarna iar compozitie alba si se lasa din nou la intarit, apoi se toarna compoizia rosie si se da la frigider. Se alterneaza straturile pana se termina compozitiile. Dupa ce ati turnat toate straturile puteti lasa tava la frigider pentru circa 2- 3 ore. Dupa 2-3 ore se dezlipesc marginile  prajiturii de jeleu de tava cu un cuti trecut prin apa, se rastoarna pe o suprafata dreapta si se taie in patrate egale. Fiecare patrat se orneaza cu frisca batuta, frunze de menta si bomboane sau fructe confiate.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!