Prăjitură cu foi de napolitană, cremă de nucă si piscoturi

1911

Ingrediente  : 350 gr zahăr, un pachet de piscoturi, 4 gălbenusuri, 150 gr unt , 250 gr nucă măcinată, 2 foi de napolitană, o fiolă esentă de rom, 100ml cafea lichidă(pentru insiropat)

Mod de preparare. Gălbenusurile se freacă cu 150g zahă. Intr-o cratită se caramelizeaza  200 g zahăr pană este complet topit si ajunge la culoarea caramelului. Peste zahăr se adaugă nuca măcinată , se amestecă,si se mai lasă la fiert circa 2-3 minute. Este important să amestecati continu să nu se ardă si să devină amăruie.  Peste compozitie se adaugă untul tăiat cubulete si se amestecă pană se omogenizează bine, apoi se adaugă gălbenusurile frecate cu zahărul. 
Compozitia se lasă la fiert circa 5-6 minute cat să clocotească de cateva ori, apoi se ia de pe foc, se adaugă esenta de vanilie si se amestecă bine. La această cremă este foarte important ca la toate operatiunile să se amestece in continuu in compozitie, să nu  se lipească sau să se ardă.

Se lasă să se răcorească crema putin, si se imparte in două părti egale. Intr-o tavă de 24×30 cm se pune prima foaie de napolitană. Peste ea se intinde in strat gros , o parte din crema cat este incă caldă crema. Peste crema se asează unul langă altul piscoturile trecute rapid prin cafea , apoi se completează cu restul de cremă. Peste ultimul strat de cremă se pune a doua foaie de napolitană si se presează usor cu varful degetelor. Se pune peste prăjitură o greutate si se dă la rece pană a doua zi, apoi o putem portiona.  

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!