Cum preparăm glazura fondantă

1714

Ingrediente : 500 g zahăr, 200 ml apă, 100g sirop de glucoză ( sau sirop de porumb) , o lingurită de  cacao , coloranti alimentari

Alte obiecte necesare :un bol adanc de inox, un termometru de bucătărie

Mod de preparare. Bolul de inox se pune in congelator să fie cat mai rece. Intr-o oală punem la fiert zahărul, glucoza si apa. Se pun la fiert  la foc mic si se lasă să fiarbă, fără să se amestece in oală, pană se ingroasă siropul. Dacă se adună spumă la suprafata siropului,  aceasta se ia cu o spumieră.  Se măsoara temperatura din oală, aceasta  trebuie să aibă cam 112 °C. Compozitia fiartă se transferă in bolul tinut la congelator , se asteaptă să ajungă la temperatura de 70˚C si se mixează pană  compozitia se albeste si devine consistentă. Dacă doriti să o colorati, inainte de mixare se adaugă colorantul alimentar sau cacaoa in functie de ce culoare doriti să obtineti.

Fondantul se intinde imediat peste prăjituri fiindca se va intări. Daca doriti să il folositi mai tarziu se păstrează la rece, si  inainte de folosire se pune la bain marie să se incălzească, nu il lăsati să fiarbă fiindca va crăpa, doar il incălziti.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!