Prăjitură Cartof cu multă ciocolată

4013

Ingrediente  :  500 g biscuiti zdrobiti sau măcinati in robotul de bucătărie, 350ml lapte condensat, 100g zahăr, 250 g unt cu min 80% grăsime, 50 ml rom, o fiolă esentă de vanilie sau lichior de portocale, 50 g cacao, 100 g fulgi de ciocolată neagră, 150 g fructe confiate sau nucă, stafide, după preferinta fiecăruia

Ingrediente pentru decor : 50g cacao, 100ml friscă lichidă

Mod de preparare

Intr-o cratită se pune la fiert laptele cu zahărul si se amestecă pană se topeste zahărul. Se adaugă in compozitie untul tăiat cubulete, esenta de vanilie, romul, fulgii de ciocolată si se amestecă bine pană se topesc toate ingredientele solide.   

Se pun intr-un castron biscuitii măcinati si se adaugă peste ei compozitia caldă de lapte si ciocolată, apoi se amestecă cu un tel sau cu mixerul pană se obtine o compozitie mai groasă. Se  adaugă in compozitie fructele confiate tocate mărunt si se omogenizează bine. Dacă vi se pare ca se lipeste prea tare se mai poate adăuga un pic de pesmet. Cu ajutorul unei linguri de bucătărie sau o lingură pentru inghetată se portionează „cartofii”.

Se pot modela in formă ovală, formă de cartof natural sau bilute rotunde. Bilele astfel formate se tăvălesc prin pudra de cacao sau prin, nuca de cocos si se decorează din loc in loc cu frisca bătută formandu-le astfel coltisorii de cartofi. Se lasă la rece circa o oră apoi se pot servi.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!