Pască cu branză si aluat de cozonac

3918

Ingrediente pentru blat :10gr drojdie proaspătă, 500g făină, 150 g unt, 150 g zahăr, un pliculet de zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămaie, două ouă, 200 ml lapte

Ingrediente pentru umplutură  :300g  brânzムde vaci dulce, 50 g zahăr, 50g stafide, o fiolă esentă de vanilie, coaja rasă de la o lămaie, două ouă, 2 lingurite de făină, 75g miere pt uns 

Mod de preparare. Prepararea aluatului. Se incepe prin a prepara maiaua. Intr-un bol mic se pune drojdia la înmuiat cu două linguri de lapte si o lingură de  zahăr, apoi se lasă la dospit circa 30 de minute.

Intr-un bol adanc se pune făină, se face o gropită in mijloc si se adaugă zahărul, zahărul vanilat, ouăle bătute, coaja rasă de lămâie, laptele caldut, untul topit, maiaua de drojdie și se frământa pană se obtine un aluat moale, si elastic. Se  acoperă bolul cu un prosop de bucătărie si se lasăƒaluatul la crescut, in loc căldut circa o oră pană isi dublează volumul. Aluatul obtinut se imparte in 3 părti egale, se formează 3 bile de aluat.

Prepararea umpluturii. Intr-un mixer de bucătărie se adauga brânzムde vaci , zahărul, coajă de lămâie, esenta de vanilie,  ouăle si  făina. Se mixează circa  2-3 minute, apoi in compozitie se adauga stafidele.

Se intinde o foaie groasa de circa un centimetru, se unge cu unt o tavă rotundă cu diametrul de 28 cm si se pune cu grijă foaia in tavă in asa fel incat să acoperim si marginile tavii. Umplutura de branză se toarnムpeste aluat. A doua bilă din aluatul rămas se intinde intr-o foaie si se adaugă peste umplutură.  Ultima bila de aluat se  răsucește în fuioare groase de un deget, care apoi se răsucesc asemeni unui șnur.Cu firul de șnur obținut se decoreazムpasca, care se unge apoi cu un gălbenus de ou bătut. Pasca se baga la copt in cuptorul incălzit la 180˚ si se lasă  la copt circa 40 de minute . După ce este coaptă se scoate se lasă la răcit, apoi  se unge la suprafată cu miere.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!