Prăjitură “Cochetă” cu foi de napolitană si două tipuri de cremă

6718

Ingrediente pentru crema de caramel  :350 gr zahăr, 4 gălbenusuri, 200 gr unt , 250 gr nucă măcinată, , o fiolă esentă de rom

Ingrediente pentru crema de vanilie  :500ml lapte, 3 gălbenusuri,125g zahăr, 50g unt, un varf de sare, coaja rasă de lămaie,  esenta de vanilie, un plic budincă de vanilie

Alte ingrediente necesare: 3 foi de napolitană

Mod de preparare : Prepararea cremei de vanilie. Se freacă gălbenusurile cu zahărul, peste ele se adaugă laptele, praful de budincă, esenta de vanilie si coaja de lămaie. Compozitia obtinută se omogenizează bine si se  dă la fiert  la foc mic, amestecand continuu să nu se facă cocoloase. Crema trebuie să aibe o consistentă asemănătoare unei budinci bine inchegate. Se lasă crema la răcit si cand este rece se adaugă untul tăiat cubulete, apoi se mixează circa 2-3 minute pană se obtine o cremă fină.

Prepararea cremei de caramel.  Gălbenusurile se freacă cu  150g zahăr. Intr-o cratită se caramelizeaza restul de  200 g zahăr pană este complet topit si ajunge la culoarea caramelului. Peste zahărul caramelizat  se adaugă nuca măcinată si in timp ce se amestecă, se mai lasă la fiert circa 2-3 minute. Peste crema se adugă untul tăiat cubulete si se amestecă pană se omogenizează bine, apoi se adaugă putin cate putin  gălbenusurile frecate cu zahărul. 
Se lasă la fiert circa 5-6 minute atat cat compozitia clocoteste de cateva ori, apoi se ia de pe foc si se adaugă esenta de vanilie. La această cremă este foarte important ca la toate operatiunile să se amestece in continuu in compozitie, să nu  se lipească sau să se ardă. Se lasă să se răcorească crema putin, si apoi se intinde peste foi cat este incă caldă.

Asamblarea prăjiturii. Pe un platou drept se aseaza prima foaie de napolitană  si se unge uniform cu jumătate din cantitatea cremei de vanilie. Separat a doua foaie se unge cu jumătate din crema de caramel si apoi se pune foaia unsă cu crema de caramel peste foaia unsă cu crema de vanilie. Se presează usor cu varful degetelor. Peste a doua foaie se intinde restul cremei de vanilie, peste crema de vanilie restul cremei de caramel si apoi se adaugă ultima foaie de napolitană.

 Prăjitura se lasă să se intărească cateva ore sau o noapte, apoi o tăiem in portii mici cu un cutit bine ascutit si o  putem servi la ceai sau cafea.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!