Nuga cu miere si alune de pădure. Un desert rapid, care o să vă aducă aminte de copilarie

4136

Ingrediente :   150 g sau o cană cu varf cu zahăr tos, 150 g miere de albine, un pahar cu apă, 3 albusuri, 300g alune de pădure,  2 plicuri zahăr vanilat, un praf de sare 

 Mod de preparare :

Alunele se sparg,li se inlătură de coaja si se  pun samburii la copt  in cuptor pentru circa 10 minute la 160 de grade sau treapta moderata a cuptorului cu gaz. După ce alunele sunt coapte li se inlătura pielita de pe suprafata samburelui si se taie  fiecare alună in două, sau se poate lăsa intreagă după preferinta fiecăruia.

Mierea se topeste la bain-marine,amestecati usor pana se topeste si devine lichida,apoi se lasa la racorit pana ajunge la temperatura camerei. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin o  spumă tare si ferma. După ce mierea se raceste se adaugă peste ea albusurile si se amestecă bine ingredientele.

Se pune la fiert zahărul,zaharul vanilat amestecat cu apă,se amesteca pana se topeste zaharul si se lasă sa fiarbă pană devine un sirop bine legat. Peste acest  sirop se adaugă mierea cu albusuri , alunele, si se continuă amestecarea circa 5-10 minute pana da in clocot. Nuga obtinută se asează intr-o tavă tapetată cu hartie de copt si se lasă circa 12 ore să se intăreasca complet, apoi se taie in formele dorite.Daca doriti sa puneti si foaie de napolitana,aceasta se pune in tava inainte de a turna nuga,apoi deasupra se pune a doua foaie si se da tava la rece. 

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!