Nu mai cumpărați pâine din comerț. Priviți cum se fac turtele coapte în ceaun, la fel ca la bunica acasă!

Abonati-va canalului nostru de youtube pentru mai multe retete video : https://bit.ly/2JssbSZ

Ce poate fi mai bun decât niște turte coapte în ceaun care ne aduce aminte de copilărie și ne gâdilă papilele gustative? Vă las mai jos rețeta.

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 1kg de făină albă sau integrală, un praf de sare, 40g drojdie proaspătă, semințe de chimen (opțional), 2 linuguri de ulei de floarea soarelui/măsline și apă călduță.

Mod de preparare:

Luăm un lighean mare în care cernem făina, iar mai apoi facem o gaură în ea. Dizolvăm drojdia în apă călduță, adăugăm 2-3 linuri de făină și o lăsăm deoparte aproximativ 15 minute. După ce au trecut cele 15 minute, se toarnă în mijlocul făinii și se presară semințele de chimen (opțional), După ce amestecăm bine, bine cu ajutorul unei linguri, adăugăm uleiul. În cazul în care vi se pare că aluatul este prea moale, mai adăugați puțină făină. Frământăm aluatul timp de câteva minute, iar mai apoi îl acoperim cu un prosop curat și-l punem la loc călduț să se dospească. După aproximativ o oră, timp în care și-a mărit volumul, împarte aluatul în mai multe bucăți. Treceți cu sucitorul peste fiecare bucată, iar mai apoi adăugați turtele la copt în ceaunul bine încins (uns în prealabil cu puțin ulei).  Coaceți turtele la un foc mic pentru a le pătrunde cât mai bine. Va dorim pofta buna si spor la gatit !

Top 5 retete video:

1 Ciulama de ciuperci cu pui

2. Bulz traditional in straturi

3. Ciorba radauteana

4. Iahnie de fasole

5. Cartofi carbonara

Comenteaza prin Facebook