Negresă cu cheesecake și zmeură

Ingrediente pentru blatul de negresă: 200 gr ciocolată cu 75% cacao, 200 gr unt, 4 ouă întregi, 250 gr zahăr, 1 pliculet praf de copt, 1 lingură extract de vanilie, 1/2 lingurită de sare, 200 gr de făină

Ingrediente pentru crema de brânză: 600gr mascarpone, 3 ouă, 150 de grame de zahăr, 1 lingură de extract de vanilie

Ingrediente pentru decor : 24 de boabe de zmeură proaspătă sau congelată, zahăr pudră vanilat.

Ingrediente pentru jeleul de zmeură :200 gr zmeură congelată (sau proaspătă), 25 de grame de amidon si 150 gr zahăr sau 200 gr gem de smeura.

Mod de preparare: Intr-un bol metalic se pune ciocolata ruptă in bucătele și untul, se asează la bain-marie, si se amestecă pană untul si ciocolata se topesc si se omogenizează complet, apoi se lasă să se răcorească.

Pentru jeleul de zmeură se pune zmeura și zahărul într-o cratiță, la foc mediu și se lasa să fiarbă  3-4 minute. Compozitia obtinută se trece printr-o sită deasă, așezată deasupra unul castronel, si se presează cu o lingură sau o spatulă până când în sită nu vor rămâne decât sâmburii uscați și toată pulpa de zmeură va fi în castron. Separat  intr-un bol mare, puneți cele 4 ouă întregi, sarea și zahărul. Mixati la viteză mare până zahărul se dizolvă și se formează o cremă deschisă la culoare, peste care se adaugă ciocolata topită cu untul și extractul de vanilie. Ingredientele se amestecă bine, până compoziția devine omogenă.

Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne deasupra compoziției cu ouă și ciocolată. Se amestecă bine pană se incorporează făina în compoziție, ridicând permanent compoziția de pe fundul vasului către suprafață.

Intr-o tavă cu dimensiunea de 25×35 cm, tapetată cu hartie de copt, se toarnă 2/3 din compoziția de negresă, si se nivelează uniform cu o spatulă .

Preparare cremei de branză. Intr-un bol adanc se pun toate ingredientele recomandate pentru crema de brânză și se mixează până toate ingredientele se omogenizează bine. Din compozitia obtinută,  2/3 din crema de brânză se distribuie, din loc în loc, deasupra compoziției de negresă. Peste  grămăjoarelor de cremă se pune compoziția de negresă rămasă.

In crema de brânză rămasă se adăugăm jeleul de zmeură (sau gemul de zmeură),  amidonul și se amestecă bine. Compoziția se toarnă, deasupra conținutului tăvii. Cu ajutorul varfului unei spatule amestecăm ușor cele trei compoziții, să obținem un efect marmorat la interior. Prăjitura se coace circa 35-40 de minute in cuptorul preîncălzit la 170°, pană trece testul scobitorii. Cand este coaptă se decorează cu zmeură, se pudrează cu zahăr pudră vanilat. Se poate pune si zmeura direct in aluat inainte de a fi dată la cuptor.

Va dorim poftă bună si spor la gatit!

Comenteaza prin Facebook