Negresă cu cheesecake și zmeură

3541

Ingrediente pentru blat: 200 gr ciocolată cu 75% cacao, 200 gr unt cu 80% grasime, 4 ouă întregi, 150 gr zahăr, 1 pliculet praf de copt, 1 lingură extract de vanilie, 1/2 lingurită de sare, 200 gr  făină

Ingrediente pentru crema de brânză: 600gr mascarpone, 3 ouă, 150 de grame de zahăr, 1 lingură de extract de vanilie

Ingrediente pentru decor :  24 de boabe de zmeură proaspătă sau congelată, zahăr pudră vanilat.

Mod de preparare:  Intr-o craticioara se pune ciocolata ruptă in bucătele și untul, apoi se asează craticioara la bain-marie, si se amestecă continuu  pană ce untul si ciocolata se topesc si se omogenizează complet, apoi se da cratita deoparte si se lasă să se răcorească.

   Separat  intr-un bol mare, puneți cele 4 ouă întregi, sarea și zahărul. Mixati la viteză mare până zahărul se dizolvă și se formează o cremă deschisă la culoare, peste care se adaugă ciocolata topită cu untul și extractul de vanilie. Ingredientele se amestecă bine, până compoziția devine omogenă. Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne deasupra compoziției cu ouă și ciocolată. Se amestecă bine pană se incorporează făina în compoziție, ridicând permanent compoziția de pe fundul vasului către suprafață. Intr-o tavă cu dimensiunea de 25×35 cm, tapetată cu hartie de copt, se toarnă 2/3 din compoziția de negresă, si se nivelează uniform cu o spatulă .

Preparare cremei de branză. Intr-un bol adanc se pun toate ingredientele recomandate pentru crema de brânză și se mixează până toate ingredientele se omogenizează bine. Din compozitia obtinută,  2/3 din crema de brânză se distribuie, din loc în loc, deasupra compoziției de negresă. Peste  grămăjoarelor de cremă se pune compoziția de negresă rămasă.

In crema de brânză rămasă se adăugă zmeura (sau gemul de zmeură),  amidonul și se amestecă bine. Compoziția se toarnă, deasupra conținutului tăvii. Cu ajutorul varfului unei spatule amestecăm ușor cele trei compoziții, să obținem un efect marmorat la interior. Prăjitura se coace circa 35-40 de minute in cuptorul preîncălzit la 180°, pană trece testul scobitorii. Cand este coaptă se las ala racit,apoi se  decorează cu zmeură, se pudrează cu zahăr pudră vanilat. 

Va dorim poftă bună si spor la gatit!

Vezi si reteta noastra video de negresa(de post) cu glazura de ciocolata si capsuni :