Negresă cu cheesecake, o prăjitură pentru gusturi rafinate

8950

Ingrediente pentru blat : 200 gr ciocolată cu 75% cacao, 200 gr unt, 4 ouă întregi, 250 gr zahăr, 1 pliculet praf de copt, 1 lingură extract de vanilie, 1/2 lingurită de sare, 200 gr de făină 

Ingrediente pentru crema de brânză: 600 gr mascarpone, 3 ouă, 150gr de zahăr, o lingură de extract de vanilie

Mod de preparare . Intr-un bol metalic se pune ciocolata ruptă in bucătele și untul, se asează la bain-marie, si se amestecă pană untul si ciocolata se topesc si se omogenizează complet, apoi se lasă să se răcorească.

Separat  intr-un bol mare, puneți cele 4 ouă întregi, sarea și zahărul. Mixati la viteză mare până zahărul se dizolvă și se formează o cremă deschisă la culoare, peste care se adaugă ciocolata topită cu untul și extractul de vanilie. Ingredientele se amestecă bine, până compoziția devine omogenă.

Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne deasupra compoziției cu ouă și ciocolată. Se amestecă bine pană se incorporează făina în compoziție, ridicând permanent compoziția de pe fundul vasului către suprafață.

Intr-o tavă cu dimensiunea de 25×35 cm, tapetată cu hartie de copt, se toarnă 2/3 din compoziția de negresă, si se nivelează uniform cu o spatulă .

Preparare cremei de branză

Intr-un bol adanc se pune crema de mascarpone, ouale, zahărul si esenta de vanilie și se mixează până toate ingredientele se omogenizează bine si obtinem o compozitie cremoasă.

Din compozitia obtinută,   crema de brânză se distribuie, din loc în loc, deasupra compoziției de negresă, cu ajutorul varfului unei spatule amestecăm ușor să obținem un efect marmorat la interior.

Peste  crema de branza se pune compoziția de negresă rămasă.

          Prăjitura se coace circa 35-40 de minute in cuptorul preîncălzit la 170°, pană trece testul scobitorii. Cand este coaptă se lasa la racit si se pudrează cu zahăr pudră vanilat. Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Vezi si reteta noastra video de negresa(de post) cu glazura de ciocolata si capsuni :