Napolitana cu ciocolata si orez expandat

2431

Ingrediente: 2 foi de napolitana de 25×28 cm, 400 gr  lapte condensate, 250 gr de ciocolata cu lapte, 1 fiola esenta de vanilie, 100 gr orez expandat simplu(il gasiti sub forma de rondele simple in magazin)

Mod de preparare: Se incepe prin a marunti bine rondelele de orez expandat. Laptele condensate se pune intr-un bol metalic cu peretii inalti.Se rupe in bucatele ciocolata si se pune peste laptele condensate. Bolul se pune la incalzit pe baie de aburi si se amesteca continuu cu o spatula din lemn pana se topeste toata ciocolata. Se ia bolul deoparte, se adauga esenta de vanilie si orezul exmandat, apoi se amesteca bine compozitia.

Se ia prima foaie de napolitana si se aseaza pe o suprafata drepata. Se intinde uniform in strat gros crema pe toata suprafata napolitanei. Se pune peste crema cea de-a doua foaie de napolitana. Se pune peste foaia de napolitana o greutate usoara, o carte mai mare si se da prajitura la rece circa 2 ore, apoi se poate potiona si servi. Daca aveti mai multe foi de napolitana puteti sa faceti prajitura cu doua straturi de crema.

 Va dorim pofta buna si spor la gatit!