Muschiulet de porc la tigaie sau tavă

5010

Ingrediente:  500g muschiulet de porc proaspăt(nu congelat), 2-3 linguri de ulei de măsline, sare, piper, ierburi aromatice(optional),  100 g unt. 

Mod de preparare :Muschiuletul de porc se feliază in rondele groase de circa 3-4cm, si se spală sub jet de apă rece. Nervurile albe si membranele de la suprafata muschiului se indepărtează cu ajutorul unui cutit . Dacă le vom lăsa,  acestea au tendinta in timpul gătirii să “strangă carnea”. După ce au fost indepărtate nervurile, muschiul se sterge bine cu ajutorul unui servetel de hartie. Intr-un bol se pune uleiul de măsline, ierburile aromatice, sarea si piperul. Bucătile de carne se pun peste ulei, se amestecă bine si se lasă circa o oră in bol la temperatura camerei. După o oră muschiuletul este gata să fie gătit la cuptor sau tigaie.

Dacă il preparati la cuptor in tava puteti pune si putina apa rece astfel carnea  va fi foarte suculenta. 

Dacă prăjiti muschiuletul in tigaie, aveti grijă să fie foarte bine incinsă. Asezati pe rand feliile de carne să nu fie inghesuite, să se poată prăji.  Bucătile se intorc cu ajutorul unui cleste pe ambele părti si cand sunt rumenite si au acea culoare arămie se scot intr-un castron.

Indiferent dacă sunt făcute la grătar sau prăjite, este indicat ca după gătire, se se adauge in castron peste carne cubulete de unt pe fiecare felie de muschi, apoi să se acopere castronul cu un capac circa 6-7 minute. In acest fel sucurile din carne se distribuie uniform, carnea devine fragedă si suculentă.  Poate fi servită cu o garnitură de salată sau murături.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit reteta de muschiulet de porc la tigaie !