Langosi cu branză

4412

Ingrediente pentru aluat  : 1 kg făina, 500 ml lapte,  o lingură sare, 3 ouă,

Ingrediente pentru maia :25 g drojdie proaspătă, o lingurită zahăr, o cescută apă căldută 

Pentru umplutură :200 g branză sărată sau alte umpluturi la alegere, 2 oua

Mod de preparare :

Se pregăteste maiaua. Intr-un bol se zdrobeste drojdia, se adaugă o lingurită de zahăr, se pune putină apă căldută si se amestecă bine ingredientele. Se presară putină faină se amestecă si se lasă la crescut in loc căldut. Se amestecă făina cu laptele si o lingurită de sare. Se omogenizează bine si se adaugă ouăle bătute, maiaua si se amestecă aluatul. Compozitia obtinută  trebuie sa fie moale si lipicioasă. Aluatul se acoperă cu un prosop de bucătărie si se lasă la dospit circa 2 ore, in loc călduros si lipsit de curenti de aer pană creste in volum. Pentru a putea fi manevrat cu usurintă se unge cu putin  ulei si se portionează cu ajutorul unei linguri sau direct cu mana după preferinte.

Branza rasa se amesteca cu ouale batute pana se obtine o pasta. Fiecare “bilută” de aluat se turteste putin cu mainile, se adaugă umplutura de branză si se lipeste ca un plic.

Se pun langosii la prăjit in baie de ulei incins, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.


Se scot langoşii pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Se pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust şi se servesc calde.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit !