Inghetata Sandwich cu Ciocolata si Vanilie

1851
Reteta Inghetata Sandwich cu Ciocolata si Vanilie
Reteta Inghetata Sandwich cu Ciocolata si Vanilie

Desertul de astăzi cu siguranță va aduce zâmbetul pe fețele tuturor, fie că va fi degustat de copii sau de adulți. Cu toții am poftit măcar o dată la o înghețată răcoroasă și plină de savoare. Astăzi vom împărtăși rețeta pentru înghețata sandwich cu ciocolată și vanilie.

Aceasta este o rețetă care îmbină savoarea ciocolatei cu dulceața subtilă a vaniliei, toate acestea într-un sandwich crocant de biscuiți. Nu numai că este delicios, dar este și ușor de făcut, fiind perfect pentru acele zile călduroase de vară când aveți nevoie de o răcorire dulce.

Haideți să ne punem șorțurile și să ne pregătim de gătit!

Ingrediente

IngredienteCantitate
Smântână pentru frișcă600 ml
Lapte condensat350 ml
Bănuți de ciocolată60 g
Esență de vanilie1 fiolă
Biscuiți simpli populari24 buc

Mod De Preparare Înghețată Sandwich

  1. Începem prin a pune smântâna pentru frișcă într-un bol. Mixăm cu un mixer până când aceasta începe să se lege, având grijă să nu o mixăm prea mult pentru a evita riscul ca smântâna să se taie și pentru a păstra finețea înghețatei.
  2. Odată ce frișca este gata, adăugăm esența de vanilie și laptele condensat. Continuăm să mixăm, dar acum la o viteză mai mică, până când acestea sunt complet incorporate în frișcă.
  3. După ce am obținut o compoziție omogenă, adăugăm bănuții de ciocolată. Folosim o spatulă de silicon pentru a amesteca ușor bănuții de ciocolată în compoziție.
  4. Acum putem să începem asamblarea înghețatei sandwich. Alegem o tavă cu pereți detașabili sau o caserolă pătrată. Așezăm pe fundul tavii sau caserolei trei rânduri de patru biscuiți fiecare.
  5. Turnăm compoziția de înghețată peste biscuiți, nivelăm ușor cu o spatulă și apoi așezăm restul de biscuiți deasupra. Acest al doilea strat de biscuiți ar trebui să fie așezat exact peste primul strat pentru a forma sandwich-ul atunci când îl vom tăia.
  6. Acoperim tava sau caserola cu folie alimentară și o dăm la congelator până a doua zi.
  7. A doua zi, înghețata sandwich ar trebui să fie suficient de întărită pentru a putea fi tăiată. Scoatem recipientul din congelator și tăiem înghețata pe lângă linia biscuiților pentru a obține porțiunile de sandwich.

După ce ați degustați această înghețată sandwich cu ciocolată și vanilie, sunt convinsă că veți dori să experimentați și alte rețete de înghețată de casă. Fiecare lingură dezvăluie o combinație de texturi și arome care îți răsfață papilele gustative și îți răcorește ziua. Nu uitați, bucuria gătitului vine și din explorarea unor noi rețete și arome!

Iată și alte rețete de înghețată pe care le puteți încerca, fiecare cu propriul său amestec unic de arome:

Înghețata de piersici: Un amestec de piersici proaspete și iaurt, perfect pentru a vă răcori într-o zi toridă de vară.

Înghețata cu mentă și ciocolată: Un desert răcoritor, care îmbină aromele de mentă proaspătă cu cele de ciocolată neagră.

Înghețata cu pepene roșu: Acest deliciu este ideal pentru a vă răcori și pentru a vă bucura de gustul dulce al pepenelui roșu, o opțiune perfectă pentru zilele călduroase de vară.

Nu uitați să împărtășiți experiențele cu aceste rețete de înghețată sau orice alte creații culinare pe care le încercați. Până la următoarea rețetă, vă doresc poftă bună și spor la gătit!