Idei pentru cele mai frumoase platouri cu aperitive

3029

Platourile cu aperitive frumos decorate sunt prezente pe mesele tuturor mai ales in perioada sarbatorilor. Va prezentam astazi cateva sugestii menite sa va inspire pentru realizarea unor platouri fastuoase demne de un master chef profesionist.Puteti folosi combinatii de legume, creme de branza, mezeluri si legume, rezultatul va fi cu siguranta unul senzational .

Selectarea brânzeturilor
Încearcă să incluzi o varietate de texturi și arome. Majoritatea brânzeturilor aparțin uneia dintre cele patru categorii de bază: măturată, moale, fermă sau albastră. Pentru o varietate bună, alege cel puțin câte o brânză din fiecare grup.

Câteva exemple:
Maturată: Cheddar măturat, Comte, Goat GoudaMoale: Constant Bliss, Camembert, Brillat-SavarinFermă: Manchego, Mimolette, Parmigiano-ReggianoAlbastră: Gorgonzola Dolce, Valdeón, Stilton
De asemenea, poți încerca să selectezi brânzeturile după tipul de lapte utilizat (vacă, capră, oaie). Acest lucru îţi asigură o varietate de arome pe farfurie.

Serveşte cel puțin o brânză cunoscută.

Cât de mult este suficient?

Pentru o petrecere în care brânza este evenimentul principal, planifică să cumperi 3 kg pentru 8 persoane, 6 kg pentru 16 persoane sau 9 kg pentru 24 persoane. Dacă brânza este unul dintre numeroasele preparate care sunt servite, planifică să cumperi 100 până la 120 gr de persoană .

Garnituri pentru platoul de brânzeturi
Oferă o selecție de pâine, inclusiv baghetă tăiată, batoane de pâine și biscuiți, în forme și dimensiuni diferite. Este o idee bună să variezi gustul și textura între pâine și brânzeturi.
Condimentele și legumele cu coajă se pregătesc de asemenea rapid și ușor. Încearcă fructe dulci confiate sau miere, gemuri, chutney și paste de muștar picant. Poți adăuga, de asemenea, anghinare, ardei roșii copți și salate de legume. Dacă ai un pic mai mult timp, pregăteşte ceapă caramelizată, care completează excelent cele mai multe platouri de brânză.
Încearcă carnea crud-uscată, cum ar fi prosciutto și salamuri, sau nuci și fistic.
Asortează și cu fructe de sezon că smochine, cireșe, mere și pere.

Va dorim pofta buna si spor la gatit !