Fursecuri cu bezea

2612

 Cantitatile date sunt pentru circa 20 de fursecuri

Ingrediente pentru aluat  : 2 gălbenuşuri, 250 gr făină, 130 gr unt cu 80% grasime, 70 gr smântână , o lingură de zahăr pudră, un plic zahăr vanilat, un pliculet praf de copt

Ingrediente pentru umplutură : 2 albuşuri, un praf de sare, 100 gr  zahăr, o lingură esenţă de vanilie, 5 linguri de gem 

Mod de preparare. Prepararea aluatului. Untul tinut la temperatura camerei se mixează cu gălbenuşurile , se adaugă smântâna , o lingură de zahăr pudră , zahărul vanilat si se omogenizează bine toate ingredientele. In compozitia obtinută se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt si se frământă  pană se obţine un aluat compact ,  care se  împarte în bucăţele mici , de mărimea unor nuci , veti obtine circa 20 de bucăti de aluat. Aluatul se pune intr-o punga si se pune  la rece în frigider pentru circa 30 minute .

Prepararea umpluturii. Albuşurile se mixează cu un praf de sare  pană se spumează, apoi se adaugă  zahărul şi esenţa de vanilie  si se continuă mixarea pană se obtine o bezea tare.In spuma de bezea se adauga gemul si se amesteca bine.


Asamblarea fursecurilorPe blatul de lucru fără sa adaugati făină se întinde cu sucitorul fiecare bilută de aluat într-o foaie cât mai subţire , aproape transparentă . In mijlocul foii de aluat se pune o linguriţă din compozitia de  albuşuri şi se strange aluatul ca pe o punguta careia ii strangeti marginile.

Le puteti modela pe magini cu ajutorul unei fuculite. Se tapetează cu hartie de copt o tavă si se asează  fursecurile la distantă unul de altul fiindcă in timpul coacerii vor creste. Se pun la copt în cuptorul preîncălzit la 180˚ si se coc pentru aproximativ 15-20 min cât să prindă puţină culoare . După ce s-au copt  se pudrează cu zahăr pudră .

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!