Clătite in două culori sau clătite zebrate

6746

Ingrediente pentru clătite :3 ouă, 3 linguri zahăr, o fiolă esentă de vanilie, o lingură de  ulei, 250g făină, 200ml lapte si 50 ml apă minerală, 3 lingurite de cacao  

Ingrediente pentru umplutură :Crema de ciocolată (din comert) sau dulceată  

Mod de preparare:

Ouăle se pun intr-un bol adanc si se mixează cu un praf de sare. Se adaugă zahărul si esenta de vanilie, si se mixează pană isi dublează volumul si se albesc. Se adaugă treptat uleiul, ce cerne  făina si se omogenizează bine. Se adaugă apa minerală si laptele apoi se continuă mixarea pană se obtine un  aluat subtire. Aluatul se imparte in două părti egale. O parte rămane simplă iar in cealaltă se adaugă cacaoa si se amestecă bine să nu rămană cocoloase.Se pune  la incins o tigaie unsă cu putin unt si cu ajutorul unui polonic , se ia din compozitia de clătite astfel :

Daca doriti clătite in două culori se toarnă o parte din compozitia albă si o parte din compozitia de cacao in asa fel incat să se suprapună la mijloc cele două compozitii.

Dacă  doriti clătite “zebrate” puneti in centrul tigăii 3 linguri de aluat alb, apoi in centrul aluatului alb 3 linguri aluat de cacao. Continuati să puneti aluatul in acest mod pană terminati aluatul alb. Veti obtine cercuri concentrice care se vor subtia cu cat adăugati mai mult aluat.

Cand s-au rumenit pe o parte se  intorc clatitele pe partea cealaltă. Se repetă procedeul pană se prăjesc toate clătitele si se pun una peste alta.

Clătitele răcite se ung cu cremă de ciocolată sau dulceată si se rulează.

Se servesc  calde alături de  o cupă de inghetată, friscă sau simple.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!