Gem de corcoduse galbene, acrisor, bogat in antioxidanti, fără adaos de indulcitori

2437

Ingrediente : 5 kg corcoduse galbene bine coapte, 3.5 kg zahăr, 300 ml apă plată, zeama de la o lamaie, 7 borcane de 370 ml

Mod de preparare Corcodusele se spala, li se inlatura coditele si samburii. Se pun intr-o oala incapatoare, un strat de corcoduse, unul de zahar si la final se adauga apa si sucul de lamaie. Sucul de lamaie o sa mentina culoarea galbena a gemului de corcoduse.  Se lasa cratita cu corcoduse la rece pana a doua zit imp in care isi formeaza putin sirop,  apoi se pun la fiert. .In timpul fierberii cu ajutorul unei spumiere se aduna spuma formata fiindca se va forma  multa spuma. 

Majoritatea pielitelor de pe corcoduse se vor detasat de fruct in timpul fierberii. Dupa ce nu se mai spumeaza se ia cratita de pe foc si cu ajutorul unui polonic se pun fructele fierte intr-o strecuratoare metalica desupra unei cratite curate, si sucul in care au fiert se pastreaza fiindca il vom refolosi.

Folosind o spatula de lemn se apasa pe  fructele fierte,  astfel incat pielita sa ramana in sita si pulpa acestota sa fie colectata in vasul de dedesupt. Pulpa rezultata se pune inapoi la fiert in sucul in care au fiert. Dupa ce compozitia a fiert circa 30-35 de minute, se face multa spuma asa ca va sfatuiesc sa o adunati in continuare, verificati daca este bine fiert gemul punand cateva picaturi pe o farfurie care a stat initial cateva minute in congelator.

Daca gemul este fiert suficient, se toarna in borcane sterilizate, se capseaza si se lasa la racit apoi  se dau la pastrat in camara.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!