Prăjitură fără coacere, cu două tipuri de biscuiti, cremă de vanilie, friscă si dulceată de zmeură

2781

Ingrediente: 250g biscuiti simpli de vanilie Petit Beurre, 250 g biscuiti cu cacao Petit Beurre, 250 g friscă, un borcan dulceată de zmeura, 150 ml cafea lichida, 100 g zmeura boabe

Ingrediente pentru cremă :200 ml lapte, 150 gr zahăr, un zahăr vanilat, 3 linguri făină, 4 gălbenusuri, 200 gr unt

Mod de preparare. Prepararea cremei de vanilie. Gălbenusurile se freacă cu 150gr zahăr si cu  zahărul vanilat, pană devin usor spumoase. Peste compozitie se adaugă 3 linguri de făină si se amestecă bine. Se toarnă  laptele si se pune compozitia la fiert, avand grijă să amestecati in cremă pană se ingroasă. După ce este suficient de groasă se  pune la răcit. Untul se mixează spumă si se adaugă peste cremă, apoi se mai mixează circa 2-3 minute pană se obtine o cremă fină.

Asamblarea prajituriiIntr-o tavă cu dimensiunea de 24x30cm se asează o folie alimentară. Se asează prima data un strat de  biscuiti de vanilie trecuti rapid prin cafea.Se aseaza unul langă altul, apoi se intinde cu grijă o parte din crema de vanilie si un strat din gemul de zmeura. Peste se aseaza unul langa altul biscuitii cu cacao trecuti prin cafea. Peste se intinde crema de vanilie si alt strat de gem de zmeura. Se alterneaza straturile pana se termina toate ingredientele. Se mixează frisca pană devine tare si se intinde uniform peste ultimul strat de biscuiti. Se decoreaza cu biscuiti si zmeura dupa preferinta fiecăruia. Prăjitura se dă la rece circa 2 ore apoi se poate portiona cu un cutit ascutit.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit !