Eclere pufoase cu crema de vanilie

1332

 (Ingredientele prezentate sunt pentru  30 bucăti ).

Ingrediente pentru coji  :250ml  apă , 150ml ulei, un praf de sare, 400g făină, 10 ouă. 

Ingrediente pentru cremă  : un litru de lapte, 6 ouă, 130 gr făină, 200 gr  zahăr, o esenţă de vanilie, 150 ml frişcă lichidă.

Mod de preparare : Prepararea cojilor. Se pune intr-o crăticioară apa cu uleiul şi sarea. Când încep să fiarbă se adaugă făina şi se amestecă compozitia cu un tel până se formează un aluat. Cand incepe sa se ingroasă , se ia de pe foc şi se lasă la răcit  circa 10 minute. După 10 minute se adaugă în aluat ouăle pe rand , până se încorporează toate cele 10 ouă . In tava de la aragaz se pune o hârtie de copt . Aluatul obtinut se pune într-un poş şi se trasează linii în tavă după mărimea dorită. Se dau cojile formate la copt in  cuptorul preîncălzit la 180˚pentru circa  10 minute la foc mare sau 20 minute la foc mediu. Cand devin usor aurii se scot din cuptor si se lasă la răcit.  

Prepararea cremei. Intr-o crăticioară se amestecă ouăle bătute cu zahărul , se adaugă făina si se amestecă.  Laptele se pune la fiert separate  într-o cratiţă amestecat cu vaniliasi se fierbe  la foc mic. Dupv ce a dat in un clocot se opreste, se toarnă compozitia de ouă, si se amestecă în continuu cu telu pentru a nu se face cocoloaşe. Se pune crema la fiert si se amestecă până crema se îngroaşă şi începe să se desprindă de pe cratiţă . După ce crema s-a răcit se amestecă cu frişca lichidă si mixăm. Tăiem cojile de eclere pe partea  laterală şi le umplem cu cremă cu ajutorul unui pos . Se decoreaază cu ciocolată albă, topită la bain-marie.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!