Eclere pufoase cu crema de vanilie

16658

 (Ingredientele prezentate sunt pentru  30 bucăti )

Ingrediente pentru coji  : 250ml  apă , 150ml ulei, un praf de sare, 400g făină, 10 ouă. 

Ingrediente pentru cremă  : un litru de lapte, 6 ouă, 130 gr făină, 200 gr  zahăr, o esenţă de vanilie, 150 ml frişcă lichidă

Mod de preparare 

Prepararea cojilor. Se pune intr-o crăticioară apa cu uleiul şi sarea. Când încep să fiarbă se adaugă in ploaie făina şi se amestecă compozitia cu un tel până se formează un aluat. Cand incepe sa se ingroasă , se ia de pe foc şi se lasă la răcit  circa 10 minute. După 10 minute se adaugă în aluat ouăle pe rand , si se amesteca dupa fiecare ou adaugat,până se încorporează toate cele 10 ouă . In tava de la aragaz se pune o hârtie de copt . Aluatul obtinut se pune într-un poş şi se trasează linii în tavă după mărimea dorită. Se dau cojile formate la copt in  cuptorul preîncălzit la 180˚pentru circa  10 minute la foc mare sau 20 minute la foc mediu. Cand devin usor aurii se scot din cuptor si se lasă la răcit.  

Prepararea cremei. Intr-o crăticioară se amestecă ouăle bătute cu zahărul , se adaugă făina si se amestecă.  Laptele se pune la fiert separate  într-o cratiţă amestecat cu vanilia si se fierbe  la foc mic. Dupa ce a dat in un clocot se opreste, se toarnă compozitia de ouă, si se amestecă în continuu cu telu pentru a nu se face cocoloaşe. Se pune crema la fiert si se amestecă până cand crema incepe sa se îngroaşă şi  se desprinde de pe cratiţă .Se opreste focul si se lasa la racit. După ce crema s-a răcit se amestecă cu frişca lichidă si mixăm la viteza medie sa se omogenizeze. Tăiem cojile de eclere pe partea  laterală şi le umplem cu cremă cu ajutorul unui pos . Se decorează cu ciocolată  topită la bain-marie.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!