Dulceața de Piersici: O Delicatesă de Vară

796
dulceata-de-piersici
dulceata-de-piersici

Dulceața de piersici este o adevărată delicatesă de vară, care îți aduce aminte de zilele însorite și de gustul dulce și aromat al piersicilor proaspete.

piersici-pentru-dulceata
piersici-pentru-dulceata

Această rețetă îți va arăta cum să prepari o dulceață de piersici delicioasă și parfumată, perfectă pentru a fi savurată la micul dejun sau ca desert după o masă copioasă.

Ingrediente Dulceata de Piersici

CantitateIngredient
1.3 kgPiersici (cantărite fără sâmburi)
800 grZahăr
1Lămâie
1Pastaie de vanilie (opțional)
Ingrediente Dulceata De Piersici

Mod de Preparare Dulceata de Piersici

  1. Spălați piersicile, îndepărtați sâmburii și tăiați-le în cubulețe sau felii. Puneți-le într-o cratiță cu fund gros, stropiți-le cu sucul unei lămâi, acoperiți-le cu zahăr și, dacă doriți, adăugați o pastaie de vanilie crestată pe lungime.
  2. Amestecați piersicile foarte bine cu zahărul și sucul de lămâie, acoperiți cratița cu un capac și puneți-o în frigider pentru 8 ore.
  3. După repaus, puneți cratița, fără capac, pe foc mediu și fierbeți dulceața pentru 10 minute. Lăsați-o să se răcească.
  4. După ce s-a răcit, puneți-o din nou în frigider pentru aproximativ 12 ore. În acest fel, veți obține o dulceață extrem de parfumată, iar bucățile de fruct își vor păstra consistența.
  5. După repaus, fierbeți dulceața pe foc mic, pentru aproximativ 40 minute. Înlăturați spuma formată la suprafață.
  6. Înainte de a stinge focul, puneți câteva picături de dulceață pe o farfurie ținută în congelator 10 minute. Dacă picăturile își păstrează forma, dulceața este gată, dacă au tendința să se deformeze, o mai fierbeți încă 5 minute și repetați testul picăturii.
  7. Puneți dulceața fierbinte în borcane sterilizate fierbinți, închideți-le cu capac și întoarceți-le invers. Lăsați-le astfel întoarse pentru aproximativ 20 minute, apoi întoarceți-le în poziția inițială.
  8. După ce s-au răcit complet, depozitați-le în cămară.

Mici secrete pentru o dulceata perfecta

Dulceața de piersici fără zahăr: Dacă încerci să reduci consumul de zahăr, poți înlocui zahărul cu un îndulcitor natural, cum ar fi stevia. Acest lucru va face dulceața mai sănătoasă fără a compromite gustul.

Dulceața de piersici cu sirop: Dacă preferi o dulceață mai lichidă, poți adăuga mai multă apă în timpul gătitului. Acest lucru va crea un sirop delicios care poate fi folosit în iaurturi, pe clătite sau chiar în cocktailuri.

Dulceața de piersici cu gelfix: Gelfixul este un agent de gelifiere care poate ajuta la obținerea unei consistențe perfecte pentru dulceață. Asigură-te că urmezi instrucțiunile de pe pachet pentru a obține cele mai bune rezultate.

Concluzie culinara

Această dulceață de piersici este perfectă pentru a fi savurată pe o felie de pâine proaspătă, alături de o ceașcă de cafea sau ceai. Eu prefer aceasta dulceata in clatite.

Bucurați-vă de gustul verii cu această dulceață de piersici făcută în casă!