Trufe de ciocolată preparate usor acasă

2780

Ingrediente pentru 35 de bucăți : 150 ml smântână lichidă pentru frișcă, 250 g ciocolată amăruie (50%), 60 g unt cu 82% grasime, 2 linguri de rom/coniac/esență de rom , 150 g cacao pentru decor 

Mod de preparare :

Se taie ciocolata în bucățele cat mai mărunte si se adaugă intr-un bol termorezistent. Este indicat să alegeți o ciocolată de bună calitate și nu foarte amăruie, fiindca gustul trufelor depinde foarte mult de calitatea ciocolatei. Smântâna lichidă se pune la încălzit la foc mic, împreună cu untul tăiat bucățele mici. Când mai are putin si  începe să fiarbă, se ia de pe foc și se toarnă peste bolul cu ciocolată. Lăsati amestecul circa 1-2 minute apoi cu ajutorul unei spaule amestecați până ciocolata se topește complet. Se adaugă cele 2 linguri de rom, se amestecă bine  și se  lasă ciocolata să se răcească la temperatura camerei. Bolul se acoperă cu o folie alimentară  și se dă la frigider pentru 2 ore până se întărește compoziția.

Pentru asamblare, se pune într-o farfurie pudra de cacao. Cu ajutorul unei lingurițe sau cupe mici pentru înghețată, se formează biluțe de ciocolată. Trufele se rotunjesc,se trec prin cacao și se pun pe o farfurie. Se păstrează la frigider acoperite cu folie alimentară , dar se servesc cel mai bine la temperatura camerei. Trufele de ciocolată sunt un cadou dulce dacă vreți să faceți o bucurie cuiva drag, mai ales că sunt făcute cu multă atentie si dăruire. Puteti pune  in mijloc si samburi de migdale sau alune.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!