Ruladă cu foi de napolitană, cremă de biscuiti si baton de ciocolată

1134

2 foi de napolitane, 8 batoane de ciocolată cu lapte (cumpărate din comert)

Ingrediente pentru cremă  :400 gr biscuiti simpli, 150g zahăr,  250 ml apă, o fiolă esentă de vanilie, 100 gr unt, o lămaie, 50g nucă de cocos, 3 lingurite de cacao

Mod de preparare.   Biscuitii se macină cu ajutorul robotului de bucătărie . Se pune intr-o cratită zahăr să se caramelizeze . Cand zahărul incepe să prindă o culoare arămie se stinge cu apă si se lasă să fiarbă, amestecand in oală cu o spatulă pană  se topeste tot caramelul . Se adaugă in compozitie, cacaoa, esenta de vanilie, zeama si coaja de lămaie, untul tăiat cubulete, si se lasă să dea in cateva clocote, apoi  se toarnă siropul fierbinte peste biscuitii măcinati. Se adaugă fulgii de nucă de cocos si se amestecă bine compozitia. 

Crema obtinută se imparte in două si se intinde caldă peste cele două foi de napolitane. Pe marginea foilor se asează in sir batoanele de ciocolată si se rulează strans foile de napolitane  . Compozitia fiind caldă , foile de napolitane se vor inmuia si se pot rula foarte usor. Ruladele formate se lasă la rece cateva ore , apoi se pot felia cu un cutit ascutit.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!