Cornuleţe pufoase în două culori cu nucă şi rahat

26344

(Ingredientele prezentate sunt pentru cantitatea de 2.700 kg)

Ingrediente pentru cocă: un kilogram de făină, 4 ouă, 300 ml lapte, 200 ml ulei, un praf de copt, 50 gr drojdie, 5 linguri de zahăr, un praf de sare, 3 linguri cacao, 2 linguri ulei

Ingrediente pentru sirop:  350 ml apă, 350 gr zahăr.

Ingrediente pentru decor: 100 gr  nucă cocos.

Mod de preparare

Prepararea aluatului. Se  incepe prin a se prepara maiaua. Se pune la dospit intrun pahar drojdia cu două linguri de zahăr , putin laptele calduţ şi o lingură de făină. Se amestecă bine compozitia şi se lasă circa 10 minute să dospească . Ouăle se mixează cu sarea şi uleiul, panv devin usor cremoase .  Intr-un bol se cerne faina amestecată cu praful de copt, se adaugă şi restul de zahar , ouăle,laptele, maiaua şi se frămantă compozitia, apoi se lasă la dospit in loc căldut circa 20 de minute . Se va obtine un aluat asemănător celui de cozonac. După ce a crescut se  împarte aluatul în două părţi egale . Într-o parte se adaugă coaja rasă de lămâie şi se frământă bine , iar în cealaltă parte se  adaugă  3 linguri de cacao amestecate cu 2 linguri de ulei. Se frământă bine fiecare parte de aluat si se mai  lasă iar la dospit circa 30 de minute. Fiecare bucată de aluat se împarte în 8 părţi egale. Vom obtine 8 bucăţi de aluat cu cacao şi 8 bucăti de aluat albe . Se ia o bucată de aluat albă se întinde in foaie rotundă, apoi se ia o bucată din aluatul cu cacao şi se întinde in foaie rotundă.

  Se aşează bucata cu cacao peste cea  albă şi se taie în 8 părţi egale, care se umplu cu gem , cu nucă, rahat , după preferinţa fiecăruia.

 

Prepararea siropului. Intr-o oală se fierbe apa cu zahărul si se lasă la răcit. După ce sunt coapte cornuletele  se scot  calde din cuptor si se trec repede prin sirop.

Cornuleţele se pun la copt in tava de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt si unsă cu ulei , apoi se coc circa  22 de minute in cuptorul incins la 180˚. Se pudrează cu nucă de cocos si se pot servi ca desert, sau la mic dejun. 

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!