Se topesc în gură! Iată rețeta celor mai delicioase cornulețe cu gem!

9115

Ingrediente : 150 g  unt rece (de la frigider) cu 80% grăsime, 500g făină, două ouă, 150ml  lapte, 80g zahăr, 7 gr drojdie uscată, un borcan de gem sau magiun pentru umplutură.


Mod de preparare Laptele se incălzeste si se dizolvă in el drojdia impreună cu o lingurită de zahăr, se acoperă cu un prosop si se lasă să crească 5-10 minute. Intr-un bol adânc  se cerne făina şi se adaugă laptele cu drojdia . Peste făină se dă prin răzătoare untul rece si se amestecă bine cu făina pană se transformă in fărâmituri de aluat.
Separat intr-un bol  mixați ouăle cu zahăr până compoziția devine pufoasă. Ouale se adaugă peste făina si se frămantă aluatul, pană devine elastic. Inainte de a fi intins pe blatul de lucru aluatul pregătit se lasa să se odihnească 15 minute .

Presarati făina pe blatul de lucru si cu ajutorul unui sucitor întindeți aluatul într-un cerc cu grosimea de aproximativ 0.5 cm. Tăiați-l in triunghiuri. Ungeți aluatul cu gem şi rulați cornulețele. Cornuletele obtinute se asează intr-o tavă tapetată cu făina de copt, se ung cu gălbenuș şi lapte şi dați-le la cuptor, în cuptorul preîncălzit la temperatura 180°C, timp de 15-20 de minute, sau până se rumenesc frumos. Va dorim poftă bună!