Conopidă la cuptor în crustă de cașcaval, o alternativă sănătoasă pentru pranz

3595

Ingrediente :  600g conopidă, 200ml smantană grasă (min. 20 % grăsime),  50g unt, 100g cascaval ras, 2 linguri de pesmet, 2 linguri de pesmet, 2 ouă, sare, piper după gust

Mod de preparare :Se desface conopida in buchetele , se clătesc cu apă rece. Se pun  la fiert  doi litri  de apă cu o lingură de sare. Cand apa  incepe să clocotească se pun in ea buchetelele de conopidă si se opăresc circa 3 minute. Nu le lăsati mai mult fiindcă se vor inmuia prea rău. Se scot buchetelele de conopidă din apa clocotită si se pun  in apă rece cu gheată pentru a opri procesul de gătire, astfel vor rămane ferme si intregi.

Se lasă conopida 2-3 minute in apă rece si apoi se pune la scurs intr-o strecurătoare. Se pregătesc trei boluri: unul cu ou bătut si amestecat cu sare si piper, unul cu făină si altul cu pesmet. Fiecare bucată de conopidă se trece prin făină, apoi prin ou si prin pesmet.

Se unge cu unt o tavă si se asează conopida in tavă. Deasupra se pune smantana si se presară cascavalul ras. Se dă tava la cuptorul incins la 180˚ pentru circa 20-30 de minute. Conopida este gata cand cascavalul s-a topit si s-a rumenit frumos la suprafată. Se poate servi caldă sau rece, ca si garnitură sau fel principal.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!