Churro, gogoși spaniole cu sos de ciocolată

2571

Ingrediente pentru aluat :  65 g zahăr tos,50 g unt, 3 oua, o lingură jumătate zahăr tos, 250 ml apă,  1/2 linguriță de sare,  2 linguri de ulei + ulei pentru prăjit,  200 g făină, o fiolă cu esentă de vanilie,

Ingrediente pentru sosul  de ciocolată  :   150 g ciocolată neagră ,  170 g frișcă de gătit

Mod de preparare :Se pune la fiert apa, impreună cu untul, uleiul, zahărul si sarea. Cand incepe compozitia să clocotească se cerne făina, si se amestecă cu o spatula, pană se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Se lasă putin să se răceasca, se adaugă ouăle unul cate unul amestecand bine după fiecare, se adaugă  si esenta de vanilie si se mai lasă la fiert circa 5 minute. Apoi se dă deoparte si se lasă să se răcorească.  

Într-o tigaie medie care nu lipește, turnați ulei de câteva degete înălțime și încingeți-l. Cand aluatul s-a răcit, se pune intr-un pos cu stea. Aluatul se toarnă din pos direct în uleiul încins. Pentru a delimita lungimea fiecărui churro, tăiati aluatul cu foarfeca de bucătărie în timp ce curge din pos.

Gogosile churros se prăjesc pe ambele părti, până capătă o culoare aurie și se coc bine înăuntru. Bucățile prăjite se scot pe șervețelele de hârtie, si se lasă să se scurgă de ulei aproximativ 2 minute, apoi se pudrează cu zahăr.

Pentru sosul de ciocolată se pune frisca la fiert, fără a o aduce la punctul de fierbere. Se rupe ciocolata in bucăți mici și se pune într-un bol. Se toarnă frișca în bolul cu ciocolată, si se amestecă cu o spatulă până se omogenizează si ciocolata se topeste complet. Gogosile churros sunt delicioase servite langă un sos.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!