Cheesecake cu cremă de vanilie si zmeură, fără coacere, aspectuos si delicios

3286

Ingrediente pentru blat: 400 gr biscuiti digestivi, 100 gr unt, 100 gr ciocolată amăruie

Ingrediente pentru cremă:   300 gr friscă lichidă, 500 gr mascarpone, 50 gr zahăr pudră, o lingurită extract vanilie, 300 gr zmeură proaspătă sau congelată, 100 gr zahăr brun, 30 gr gelatină, un plic de budincă de vanilie, 50 g unt

Mod de preparare :Prepararea blatului. Cu ajutorul unui robot de bucătărie se macină biscuitii. Untul se topeste apoi se adaugă peste biscuiti si se amestecă bine. Cicoolata se topeste la bain marie si se toarnă peste biscuiti, apoi se amestecă bine ingredientele. Vom obtine o compozitie destul de moale, cu care vom putea lucra usor. Se  tapetează o tavă cu hartie de copt si se pune compozitia de biscuiti in tavă. Se nivelează bine cu o lingură, apoi se dă la frigider pană se intăreste.

Prepararea cremei. Branza mascarpone se mixează 2-3 minute cu zahărul pudră si cu extractul de vanilie. Separat se mixează frisca pană devine fermă. Se pune zmeura (păstram 20 de bobite pentru decor) cu zahărul brun intr-un vas, la foc mic si se lasă pană dă in unul-două clocote, se topeste zahărul si incepe să se sfarame zmeura. Se lasă compozitia să se răcească.

Se amestecă frisca cu mascarponele. Se prepară gelatina si budinca conform indicatiilor de pe ambalaj, se lasă să se răcorească, apoi se adaugă in cremă. Se adaugă untul si se mixează bine 2-3 minute, apoi adăugăm zmeura. Amestecăm usor zmeura in cremă, se scoate blatul de la rece, se pune deasupra crema si se nivelează cu o spatulă. Se ornează cu zmeură si ciocolată. Se dă la frigider pentru circa 30 minute să se intărească crema, apoi se poate portiona si servi.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!