Ruladă cu ciocolată – retetă simplă si delicioasă

2433

Ingrediente pentru blat: 120 g făină, 125 g zahăr. 5 ouă, o lingurită praf de copt

Ingrediente pentru crema din interior: 100 g frişcă lichidă, 200 g ciocolată neagră , 50 g de unt

Ingrediente pentru glazură: 100 g ciocolată neagră, 100 ml frişcă lichidă, 2-3 linguri de ulei, o budincă de ciocolată 

Mod de preparare:

Prepaarea blatului. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până se obţine o cremă . Albuşurile se mixează cu un praf de sare pana devin albe, tari si ferme ca o bezea. Se amestecă cu crema de gălbenuşuri,  se adauga făina cu praful de copt, si se omogenizeaza bine cu miscări de jos in sus. Compozitia obtinută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu dimensiunea de 25x30cm. Stratul de aluat trebuie să aibă o grosime de cca. 1 cm. Se coace 10 minute. Atenție! Blatul nu trebuie să se usuce la copt! Odată copt, aluatul se rulează într-un şervet de bucătărie umezit si presărat cu zahăr sa nu se lipeasca. Se lasă strans aşa până la prepararea cremei.


Prepararea cremei. Se pune la fiert ciocolata ruptă bucăţi, impreună cu frişca si se lasa pana ajunge la punctul de fierbere. Se amestecă pană se topeste  ciocolata si se lasă vasul la răcit.  Se adaugă in crema rece untul tăiat bucăti si se mixeaza 2-3 minute.
Asamblarea prăjiturii. Se desface cu grijă blatul din şervet şi se umple cu crema pusă în partea în care a stat la interior, se rulează blatul. Se aşază intr-o tavă pentru chec după umplere.
Prepararea glazurii de ciocolată.  Se topeste ciocolata cu uleiul  la bain marie si se amestecă cu frişca lichidă. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si după ce s-a răcorit se amestecă cu ciocolata , apoi  se toarnă peste ruladă. Se lasă să se racească şi apoi se dă la frigider pentru  circa două ore.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit!