Bomboane Bounty cu nucă de cocos glazurate cu ciocolată

2569

Ingrediente pentru bomboane  : 250 g lapte condensat, 2 linguri lapte de cocos, 2-3 linguri de lapte praf, 2 linguri de miere, 350g nucă de cocos, 80g unt  

Ingrediente pentru glazură 250g ciocolată neagră, o linguriă de unt, 50 g ciocolată albă

Mod de preparare. Intr-un bol adanc se pune laptele condensat, se adaugă laptele de cocos, laptele praf, untul, mierea  si nuca de cocos. Se omogenizeaza toate ingredientele  pană obtinem o compozitie omogenă si usor sfăramicioasă. Umezim cu apă mainile si formăm batoanele de cocos, apoi le asezăm intr-o tavă tapetată cu hartie de copt si le dăm la frigider circa 1 oră sau in congelator pentru circa 30 minute.

Ciocolata neagră se rupe , se pune intr-un vas  la bain-marie, cu o lingurită de unt  si amestecăm pană se topeste ciocolata. Batoanele de cocos se trec unul cate unul prin ciocolata topită apoi  se asează pe un grătar pentru indepărtarea surplusului de ciocolată . Ciocolata albă o putem folosi optional pentru a hasura batoanele formate. Le asezăm pe un platou si le lăsăm să se răcească complet. Dacă doriti să le păstrati mai multe zile le puteti păstra in frigider invelite individual in folie de aluminiu.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!