Biscuiti de casă spritati

12452

Ingrediente: 500 g făină, 200 g unt min 80 % grăsime sau 120 g untură de casă, 150 g zahăr,4 ouă, 3 plicuri zahăr vanilat, coaja de lămaie, un praf de sare 

Mod de preparare :  Intr-un bol se mixează untul (sau untura) cu zahărul, se adaugă rand pe rand ouăle, zahărul vanilat, coaja de la lămaie si un praf de sare si se amesteca bine ingredientele.  Se adaugă făina si se framanta cu mana pană se obtine un aluat compact, asemănător plastelinei. Aluatul se pune in masina de tocat, se montează in capăt forma de spritat dorită si se fac biscuitii. Puteti folosi si un pos cu dui in forma de stea daca nu aveti forma speciala pentru biscuiti. Se taie biscuitii cu un cutit in functie de mărimea dorită. In functie de dorinta fiecăruia se pot face biscuiti cilindrici sau lati. 

O alta metoda dacă nu aveti formă pentru spritat ii puteti modela cu mana si ii crestati la suprafată cu un cutit. Biscuitii se asează intr-o tavă de aragaz tapetată cu hartie de copt si se coc la 180˚, circa 15-20 de minute, pană devin usor aurii. Dacă doriti să faceti biscuiti spritati cu cacao, se pune o lingură de cacao in aluat. Biscuitii se pot glazura cu ciocolată,se pot lipi cate doi cu crema, se pot glazura si trece prin  alune macinate, nucă de cocos sau fistic,  după dorinta si imaginatia fiecăruia. Biscuitii se pot păstra in cutii metalice ermetic inchise.Veti obtine un desert , rapid si delicios care o să vă aducă mereu aminte de copilarie.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit reteta de biscuiti de casa spiralati !