Macarons cu ciocolata

3410

Ingrediente

140 g faina de migdale,150 g zahar pudra,150 g zahar tos,25 g cacao,40 ml apa,4 albusuri,  un praf de sare

Ingrediente pentru crema

80 g zahar, 1 ou,20 ml lapte,80 g unt cu 80% grasime,1 lingurita esenta de rom,50 g ciocolata,1 lingurita esenta de vanilie,un praf de sare

Mod de preparare

Faina de migdale se amesteca cu cacaoa si se cern printr-o sita intr-un bol de sticla.

Peste ele se adauga zaharul pudra si se amesteca bine.Albusurile se impart in 2 boluri,2 albusuri intr-un bol, 2 in alt bol. Zaharul tos se amesteca cu apa si se pune la fiert la foc mic pana ce siropul incepe sa fiarba.Pana fierbe siropul mixam albusurile dintr-un bol,impreuna cu un praf de sare pana se obtine o spuma ferma.Peste spuma ferma se torana siropul fierbinte si se continua mixarea pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Albusurile ramase nemixate se amesteca cu faina de migdale si ingredientele puse peste ea. Amestecam usor apoi peste coca obtinuta se adauga bezeaua tare si amestecam pana  o incorporam si obtinem o compozitie usor vascoasa.Pentru cele care vor intreba ce facem cu galbenusurile ramase,le puteti folosi la orice alta prajitura sau alte fursecuri.

Se tapeteaza tava aragazului cu hartie de copt.Cu  o lingura sau un pos de patiserie se toarna capacelele de macarons la distanta de 2 cm intre ele,sa nu se lipeasca.Miscati usor tava sa le uniformizati.

Se lasa in tava circa 30-40 de minute pana se usuca usor la suprafata si nu se mai lipesc de deget daca le atingem.

Se preacalzeste cuptorul la 150 de grade si se da tava la copt timp de 20 de minute.Daca folositi cuptorul pe gaz acestea se coc la foc mic circa 20 minute,in cuptorul preancalzit.Se lasa la racit in tava dupa ce s-au copt.

Prepararea cremei.Oul se mixeaza impreuna cu zaharul,praful de sare si laptele. Compozitia obtinuta se pune la fiert la foc mic si se amesteca usor in ea pana se ingroasa. Se pune compozitia fierbinte intr-un bol,adaugam ciocolata rupta in bucatele si amestecam  pana se topeste toata ciocolata,apoi lasam compozitia la racit.In compozitia rece se adauga untul tinut la temperatura camerei si esentele,apoi se mixeaza circa 1 minut pana la incorporam.

Asamblarea. Se impart fursecurile de macarons in parti egale. Se pune crema pe ele se unesc 2 cate 2 si se dau la rece timp de 12 ore, sau le lasati peste noapte daca le preparati seara.

Va dorim pofta buna si spor la gatit!