Prajitura fara coacere cu blat de biscuiti si crema de lamaie

6718

Ingrediente pentru blat: 36 biscuiti simpli, 200 ml lapte condensat, 150 g ciocolata cu alune sau fistic

Ingrediente pentru crema: 120 ml zeama de lamaie ( circa 12 lingurite), 200 ml lapte condensate, 180g unt cu 80% grasime, 2 linguri faina sau 1 lingurita de amidon alimentar, 7 linguri zahar, 1 praf de sare, 1 pliculet zahar vanilat

Ingrediente pentru glazura: 350 g ciocolata de menaj, 2 linguri de ulei

Mod de preparare: Prepararea blatului. Intr-un bol se amesteca 200 ml de laptele condensat cu ciocolata rupta in bucatele,si se fierbe pana se topeste toata ciocolata,amestecand continuu cu o spatula s anu se prinda de peretii vasului. Dupa ce s-a topit ciocolata se opreste focul si se lasa la racorit sosul. Pana se raceste se rup marunt biscuitii, si dupa ce sosul ajunge la temperature camerei se adauga in compozitie biscuitii rupti, se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se ia o tava cu dimensiunea de  31 x 12,5 cm, se pune compozitia de biscuiti si se intinde uniform.Se apasa usor cu lingura compozitia si se da la rece pana preparam crema.

Prepararea cremei. Intr-o craticioara se pune laptele condensate amestecat cu zaharul, sucul de lamaie, faina sau amidonul alimentar,zaharul vanilat. Se amesteca bine si se pune crema la fiert,amestecand continuu pana incepe se ingroasa. Daca folositi lamai Bio a caror coaja este comestibila,puteti adauga in compozitie si coaja rasa de lamaie. Dupa ce s-a ingrosat se lasa sa sa raceasca apoi se adauga in compozitie untul tinut la temperatura camerei si se mixeaza circa 1-2 minute pana se obtine o crema fina. Pentru a nu vi se taia crema,este foarte important ca untul si crema sa aiba aceasi temperatura.

 Prepararea glazurii. Ciocolata se rupe in bucati mici, se pune intr-un bol metalic si se adauga peste ea uleiul. Se pune bolul la bain marie si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Se lasa glazura sa se raceasca definitiv.

     Se scoate tava de la rece si se intinde uniform crema de lamaie.

Peste crema de lamaie se toarna glazura de ciocolata si se da prajitura la rece circa 4 ore, apoi poate fi taiata si servita.

Va dorim pofta buna si spor la gatit!