Tort Oreo, fară coacere

4747

Ingrediente : Biscuiți Oreo 10 pachete mici(de 66 g pachetul), 3-4 linguri de unt topit , 250 ml frișcă lichidă , 550 gr cremă de brânză mascarpone , 3 linguri de zăhăr pudră, o lingurită esență de vanilie 

Mod de preparare : O parte din biscuiții Oreo , cam 5 pachetele se pun in robotul de bucatarie si se zdrobesc bine. Se toarna amestecul intr-un bol si se  adaugă cele trei linguri de unt topit, apoi se amestecă bine.
Se toarnă amestecul obținut într-o formă rotunda de tort cu dimensiunea de 28cm, si se presează usor cu o lingură , astfel se formează blatul.


Prepararea cremei. Se mixează  frișca lichidă pană se intăreste, se amestecă cu  crema de brânză, cu  zahărul pudră și  esența de vanilie. Se mixează bine toate ingredientele  până se obține un amestec omogen. Se sparg 4 biscuiți Oreo și se amestecă în crema obținută.
Se toarnă crema în forma de tort, se nivelează și la final, se ornează cu sos de ciocolată sau biscuiti. Pentru sosul de ciocolată se topeste la bain marie, 150g ciocolată cu 2 linguri de ulei(astfel glazura va fi usor de tăiat), se amestecă pană se topeste bine ciocolata si se lasă să se răcească pană ajunge la temperatura camerei.  Cand este rece se toarnă peste tort. 
Se pune tortul la rece in frigider circa  2-3 ore, până se răcește.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit  !