Tort cu trei tipuri de mousse, un deliciu rafinat

10774

Ingrediente blat  :  100 g făină, 80 g cacao,120 g unt,150 g zahăr, 2 ouă, esentă de vanilie, un praf de sare, 1/2 lingurită praf de copt.

Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolată cu lapte :200 g ciocolată cu lapte, 250 ml smantană dulce pentru friscă, 2 lingurite gelatină Dr. Oetker, 2 linguri apă rece.

Ingrediente pentru mousse-ul de zmeură  :250g zmeura, 200g ciocolata alba, 250ml smantană dulce pentru friscă, două lingurite gelatină Dr. Oetker, 2 linguri apă rece.

Ingrediente pentru mousse-ul de cicolată albă :200g ciocolată albă, 250ml smantană dulce pentru friscă, două lingurite gelatină Dr. Oetker, două linguri de apă rece .

Mod de preparare: Intr-o cratită se topeste untul, cu zahărul si esenta de vanilie, se lasă vasul pe foc pană se topeste zahărul, nu se fierbe. Se lasă la răcit compozitia si  cand ajunge la temperatura camerei se adaugă ouăle si se amestecă bine. Făina cernută se amestecă cu praful de copt sarea, cacaua, se adaugă peste compozitia răcită si se amestecă pană se omogenizează bine. Compozitia obtinută se toarnă intr-o tavă rotundă cu diametrul de 30 cm, tapetată cu hartie de copt si se coace, la 160 de grade, circa 20-25 de minute. Se face testul scobitorii.

Pentru a prepara mousse-ul de ciocolată cu lapte:  Intr-o crăticioară se topeste ciocolata cu lapte, impreună cu 150 ml smantană, la foc mic si se amestecă continuu, pană se obtine o cremă lucioasă. Se lasă crema la răcit. Gelatina se hidratează  timp de 10 minute cu două linguri de apă, se pune pe un vas cu apa fierbinte (la bain marie) pană se lichefiază, apoi se amestecă cu restul de 100ml smantană (bătută ca pentru friscă). Se amestecă ciocolata topită cu gelatina, se  incorporează in frisca bătută, si se amestecă de jos in sus, cu o spatulă. Mousse-ul se intinde peste blat, se nivelează si se dă forma de tort la frigider, circa 1 oră.

Pentru a prepara mousse-ul de zmeură: Se pune la topit ciocolata albă impreună cu 150 ml smantană dulce, se amestecă si se lasă compozitia la răcit. Zmeura se face piure cu ajutorul unui blender, se trece printr-o sită deasă pentru a elimina samburii. Gelatina se hidratează  timp de 10 minute cu două linguri de apă, se pune pe un vas cu apă fierbinte (la bain marie) pană se lichefiază, apoi se amestecă cu restul de 100 ml smantană (bătută ca pentru friscă). Se adaugă piureul de zmeură in ciocolată, gelatina, se omogenizează bine, apoi se incorporează frisca bătută. Dacă doriti puteti lăsa si cateva bobite de zmeură intregi in compozitie. Compozitia se toarnă peste mousse-ul de ciocolată cu lapte, se  nivelează, si se dă la rece. Mousse-ul de ciocolată albă se prepară la fel cu cel de zmeură, dar fără zmeură. Se intinde peste mousse-ul de zmeură, se nivelează si se dă la rece, cateva ore (sau peste noapte).

Pentru decor se poate folosi un sos de ciocolată, boabe de zmeură si ciocolată rasă.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!